Ciclisme

Clàudia Galicia, cinquena en l’europeu XCM

Ciclisme. La corredora del Megamo havia estat subcampiona de marató fa dos anys

Dos anys després de ser segona en l’europeu de marató, a la localitat eslovaca de Svit, Clàudia Galicia va ser cinquena en la cursa que proclamava els campions d’Europa d’XCM a Kvam (Lillehammer, Noruega). La corredora del Megamo, que aquest hivern ha guanyat la general de la copa del món d’esquí de muntanya, ha obtingut el millor resultat del 2019 en BTT.

La italiana Mara Fumagalli, amb 3h28:12, es va endur l’or, mentre que l’eslovena i la sueca Jennie Stenerhag van ser plata i bronze a 15 i 34 segons. La finesa Sini Alusniemi va ser quarta a 1:04 i la catalana, cinquena a 4:59. Galicia va lamentar haver perdut el cap de cursa en la primera pujada però va valorar haver aguantat, en solitari durant gairebé tota la cursa i amb unes molt bones sensacions, tot i cedir temps en els darrers 30 dels 70 quilòmetres, molt més rodadors.

Cullell a Vallnord

El cap de files del Megamo Team disputa avui la tercera cursa de la copa del món d’XCO, a Andorra i des del tercer lloc en la general de la categoria sub-23, en què competeix per segon cop.

Cullell ha estat cinquè en les dues anteriors curses, a Albstadt (Alemanya) i Novo Mesto (República Txeca) el mes de maig. El 2018 a Vallnord, el campió d’Europa júnior va obtenir el seu millor resultat fins llavors, cinquè, abans de tancar la seva primera copa del món sub-23 amb un segon a La Bresse (França).