Ciclisme

El vol sobre el niu del cucut

Ciclisme. Tour de França. Mike Teunissen manté el mallot groc després de la contrarellotge per equips a Brussel·les amb triomf per al Jumbo, el segon del conjunt holandès en dos dies

El Tour entra avui en territori francès, amb sortida a la localitat valona de Binche –ha estat la seu de la sortida de la Fletxa Valona– i arribada a Épernay (Xampanya). És una etapa que convida els caçadors de recompenses a intentar-ho, perquè els darrers 30 quilòmetres són una constant de rampes. Autèntiques emboscades.

Mike Teunissen lluirà per segon dia el mallot de líder. L’heroi per accident en l’arrencada de la cursa a Brussel·les –la caiguda de Dylan Groenewegen dissabte va permetre a l’holandès disputar, i guanyar, l’esprint a Peter Sagan–, en homenatge a l’home que la va guanyar fa 50 anys i que va marcar un abans i un després amb les seves cinc victòries (34 etapes, rècord encara inigualable): Eddy Merckx. També es reconeix en aquesta 106a edició del Tour el mallot groc, que compleix cent anys i que ahir mateix va tornar a mostrar el seu poder...

El campió del món sub-23 de ciclocròs el 2013 no només va mantenir el primer lloc en la general amb la segona victòria en dos dies del seu equip, sinó que amplia el marge en mig minut respecte als Ineos. L’equip del dorsal u i favorit al triomf final a París, ja sigui amb Geraint Thomas o Egan Bernal, va ser el primer a sortir al Palau Real i va marcar, és clar, els millors temps en els dos passos intermedis al quilòmetre 13,2 (13:59) i al 20,1 (21:11) i el final; 29:18 a una mitjana de 56,5 quilòmetres per hora. L’italià Gianni Moscon, expulsat el 2018 per una agressió, era el candidat a dur el mallot groc en cas de triomf si Jumbo cedia 10 segons, Bora 6 i Lotto 4, els equips dels tres primers en l’etapa d’ahir i que tenien la bonificació.

Però si Ineos va volar sobre la ciutat de les institucions europees, Jumbo va anar com un coet i amb cinc corredors a 3 quilòmetres per acabar –els especialistes en la crono Wout van Aert (guanyador al Dauphiné), Tony Martin (excampió del món), l’home per la general Steven Kruijswijk, l’escalador George Bennett i el mallot groc– va arribar en 20 segons menys –i a 57,2 km/h– que la formació de Sir Dave Brailsford, que ja treu el cap en la general.

El Movistar de Marc Soler, el sisè dels 22 equips a sortir, ja cedia 27 segons al primer pas i 38 en el segon, per acabar a 45 respecte a l’Ineos que, amb l’exhibició del Jumbo, van ser 1:05 a l’etapa. L’equip navarrès donava per bona la diferència amb l’equip de Thomas i Bernal, mentre que Mikel Landa reconeixia que havia estat un llast però que la diferència, amb 27,5 quilòmetres de contrarellotge individual pendents la setmana que ve al Pirineu (Pau), entrava dins les previsions.

Etapa 2 (27,6 km, CRE)
1r. Team Jumbo-Visma 28:58
2n. Team Ineos a 0:20
3r. Deceuninck - Quick-Step a 0:21
4t. Sunweb a 0:26
5è. Katuixa - Alpecin m.t.
17è. Movistar Team a 1:05
General (222,1 km)
1r. Mikel Teunissen (Jumbo) 4h51:34
2n. Wout van Aert (Jumbo) a 0:10
3r. Steven Kruijswijk (Jumbo) m.t.
4t. Tony Martin (Jumbo) m.t.
5è. George Benett (Jumbo) m.t.
6è. Gianni Moscon (Ineos) a 0:30
7è. Egan Bernal (Ineos) m.t.
8è. Geraint Thomas (Ineos) m.t
10è. Elia Viviani (Deceuninck) a 0:31
98è. Marc Soler (Movistar) a 1:15
Muntanya
1r. Greg van Avermaet (CCC) 2 punts
Regularitat
1r. Mikel Teunissen (Jumbo) 50 punts
Joves
1r. Wout Van Aert (Jumbo) 4h51:44
Equips
1r. Team Jumbo-Visma 15h04:09
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)