Ciclisme

La primera es resisteix

Ciclisme. Jofre Cullell (Megamo) iguala el seu millor resultat en una copa del món sub-23, segon lloc, en la cursa disputada a Vallnord

Jofre Cullell (Megamo) va ser segon en la cursa sub-23 de la copa del món d’XCO, a l’estació andorrana de Vallnord. El colomenc (1999) només va ser superat pel romanès Vlad Dascalu (Brújula Bike), que lidera la classificació general del campionat un cop disputades tres proves i que va avantatjar de 45 segons el cap de files del Megamo. El suís Filipo Colombo va completar el podi a un minut i mig de Dascalu.

El banyolí Josep Duran va ser 37è, a 7:22 (BH Templo Cafés UCC), i Dídac Carvacho (Fornells), 53è. L’alemanya Ronja Eibl va aconseguir la seva primera victòria en la categoria sub-23 femenina, seguida de la britànica Evie Richards i la italiana Martina Berta, segona i tercera. El suís Nino Schurter (Scott) i l’holandesa Anne Terpstra (Ghost) van guanyar en categoria absoluta, amb Txell Figueras (Grup ADI) en la cursa.

Cullell va ser cinquè en aquesta cursa el 2018 i iguala el seu millor resultat en la copa del món, assolit la temporada passada, en la darrera cita del calendari a La Bresse (França).

El seu moment

El canadenc Sean Fincham va ser el primer a seleccionar el cap de cursa i, juntament amb Colombo, va dur el ritme seguit dels dos principals favorits per al triomf. “Hem anat fent fins a la penúltima volta, en què he fet un canvi de ritme per mirar de marxar sol i no he pogut. Ens n’hem anat jo i en Vlad [Dascalu] sols i en la darrera volta ell ha estat més fort”, explica Cullell.

El corredor de Santa Coloma de Farners, cinquè en les dues anteriors proves de la copa del món aquest 2019 el mes de maig a Albstadt (Alemanya) i Novo Mesto (República Txeca), va perdre la roda del romanès establert a La Rioja des que tenia vuit anys i va cedir, primer mig minut i després els 45 segons finals. “He anat fent, rodant l’última mitja volta, per acabar segon”, afirmava el segon ahir a Andorra, que manté l’esperança d’assolir la seva primera victòria però que vol mantenir-se al podi de la general, que encapçala Dascalu. “Ara vull mantenir el nivell, però la preparació anava encaminada al campionat d’Europa, mirar de fer-ho tan bé com pogués. En aquesta copa del món arribava cansat d’estar en altura i toca descansar, recuperar i que els entrenaments en altura surtin”, diu Jofre.

UN INTENT

“A la penúltima volta he fet un canvi de ritme per mirar de marxar sol i no he pogut”

L’europeu a Brno, el pròxim gran objectiu

Campió d’Europa júnior fa dos estius, Jofre Cullell té en el campionat d’Europa el seu gran objectiu en aquesta segona meitat de la temporada. Tretzè fa un any –després va ser setè en el mundial– en la seva estrena com a sub-23, Brno és el marc d’aquí a tres setmanes d’un campionat pel qual el colomenc ha treballat en altura les tres setmanes prèvies a la copa del món de Vallnord. Aquest cap de setmana a Les Gets tindrà lloc la quarta cita del calendari mundial; el següent hi ha els campionats estatals –a Arguedas (Navarra), en el que serà la posada a punt amb un títol en joc que ja va guanyar el 2018–, i després, la cita a la República Txeca.