Ciclisme

Alaphilippe: qui avisa no és traïdor

Ciclisme. El número u del rànquing UCI obté el seu tercer triomf parcial al Tour, en la tercera etapa d’aquest 2019, i es posa líder de la general

“És un final explosiu que encaixa perfectament amb les meves característiques”. Són declaracions de Julien Alaphilippe (Deceuninck), el vencedor de la tercera etapa i nou líder de la classificació general a L’Équipe. Abans que comencés la tercera etapa, de 215 quilòmetres de Binche a Épernay i am vàries cotes de tercera i quarta categoria. La darrera, no puntuable, a quatre: Côte du Mont Bernon. És la tercera etapa del Tour que guanya el vencedor de la Milà - San Remo aquest 2019. Qui avisa no és traïdor...

Tim Wellens (Lotto) ha deixat la resta dels escapats del dia a 48,5 quilòmetres i quan la diferència, que havia arribat a superar els sis minuts, ja s’havia reduït a dos. 82è a 1:09 de Teunissen, Wellens tenia el mallot groc de manera virtual i quan ha començat a picar cap amunt, la carretera, ha agafat mig minut més.

El vent favorable ha permès els corredors anar ràpid (46,1 de mitjana encara a la tercera hora) i, després d’una primera caiguda sense conseqüències, Thibaut Pinot (Groupama), Romain Bardet (Ag2r ) i Illnur Zakarin (Katuixa) han punxat coincidint amb l’aproximació a les rampes del final de l’etapa.

Els mallots

El pilot ha neutralitzat Stéphane Rossetto (Cofidis), Paul Ourselin (Total Direct Energie), Yoann Offredo (Wanty) i Anthony Delaplace (Arkéa-Samsic) a 30 per acabar i mentre Tim Wellens aconseguia assegurar-se el mallot de la muntanya, Mike Teunissen perdia posicions i es despenjava del grup, amb el groc de la general.

I fins a aquí

La Côte de Mutigny, la primera cota bonificada del Tour (3a categoria), ha estat el final de Wellens, amb problemes mecànics a dalt i quan Julien Alaphilippe ja s’havia escapolit dels favorits, amb una gran facilitat i deixant la roda d’Egan Bernal (Ineos).

El guanyador de dues etapes i de la muntanya al Tour el 2018 ha ofert la seva primera gran exhibició en la rampa amb més del 12 per cent del desnivell i, sol, ha marxat i ha arribat a fregar el mig minut de marge virtual a la classificació general respecte l’aposta del Jumbo, Steven Kruijswijk –24 a 5 quilòmetres per a l’arribada–.

El francès ha tornat a demostrar les seves qualitats en el descens i, a un ritme vertiginós, s’ha llançat a l’arribada i fins la darrera rampa, en la que fins i tot hauria pogut acabar guanyant l’etapa en un final massiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)