Ciclisme

Deceuninck Quick - Step i els vestits a mida

Ciclisme. L’italià Elia Viviani dóna el segon triomf d’etapa en dos dies a l’equip belga, amb el mallot groc ajudant en la col·locació del seu home fort a l’esprint a 1 quilòmetre per acabar

Si la tercera etapa del Tour, la que donava l’onzè triomf del 2019 a Julian Alaphilippe i el mallot groc al líder del rànquing de l’UCI, ahir en un final que li anava com anell al dit; avui ha estat el torn d’Elia Viviani, que ha lligat el seu primer triomf a la cursa francesa.

“Aquesta etapa sembla feta per a mi. El meu equip i jo mirarem de controlar la cursa. Hi ha una pujada a 15 quilòmetres de meta però farem tot el possible per forçar l’arribada a l’esprint” havia dit l’italià a VeloPro, avui en la prèvia de la quarta etapa del Tour a VeloPro.

Alexander Kristoff (UAE) ha estat segon, Caleb Ewan (Lotto) tercer, Peter Sagan (Bora) quart i l’aposta del Jumbo als esprints, Dylan Groenewegen, cinquè.

Viviani ha recordat que, amb aquesta, ja té triomf d’etapa al Giro, el Tour i la Vuelta. En declaracions a la televisió oficial del Tour, ha dit que li sembla increïble tenir victòries en les tres curses i que el primer dia se li va escapar. La victòria d’Alaphilippe ahir ha servit de revulsiu a l’equip de Patrick Lefevere segons Viviani, que ha vist com el seu equip el pujava a dalt del grup just quan faltaven tres quilòmetres i, també, com el mallot groc encapçalava el grup a falta de només un.

Gairebé 200

Michael Schär (CCC)), Yoann Offredo i Frederik Backaert (Wanty) ja superaven el minut de marge quan s’havien recorregut només 4 dels 213,5 quilòmetres de Reims a Nancy. Cinc hores i gairebé 200 quilòmetres, va durar l’escapada. Només l’esprint intermedi, amb Viviani (Deceuninck) superant Colbrelli, Sagan, Trentin i Matthews en el primer duel de velocistes, al pilot, ha estat un dels únics moments l’expectació del qual ha pogut pertorbar alguna de les múltiples migdiades d’estiu, amb la retransmissió del Tour com a fil musical. L’altre, la caiguda de Gallopin. Laporte, Izaguirre, Pöstlberger i Konrad al lateral del acarretera. Res.

Quan la diferència, sempre controlada i amb prou feines superior als tres minuts en la seva màxima, ha baixat del mig minut Schär ha atacat i Offredo ha deixat el seu company al Wanty amb el suís del CCC. De fet, l’home més fort dels tres escapats –ha rebut el premi a la combativitat, en el seu novè Tour seguit– ha estat el darrer en ser engolit pel grup, 16,4 i després de poc més d’un quilòmetre sol.

Lilian Calmejane (Total Direct Energie) ho ha provat sol, també, a 11,5 i fins que quedaven 6 quilòmetres per a la preuada línia d’arribada per als velocistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)