Tennis

Els tres grans i Bautista jugaran les semifinals

Tennis. El castellonenc s’hi ha classificat per primera vegada en la seva carrera. Jugarà contra Djokovic, i l’altre duel enfrontarà Federer i Nadal

El tres primers del rànquing mundial i Roberto Bautista es van classificar per disputar les semifinals de Wimbledon. Novak Djokovic (1), Roger Federer (2) i Rafael Nadal (3) estaran acompanyats pel castellonenc, que per primera vegada en la seva carrera jugarà la semifinal d’un torneig del Grand Slam. Roberto Bautista s’enfrontarà al serbi, que defensa el títol, mentre que el suís i el manacorí lluitaran per aconseguir l’altra plaça en la final. Roger Federer va arribar, amb el seu triomf en els quarts, a les 100 victòries en el torneig de Wimbledon i també va superar el rècord de triomfs sobre herba que compartia amb el nord-americà Jimmy Connors amb 185.

Roberto Bautista tenia com a millor resultat en un dels quatre grans tornejos els quarts de final d’Austràlia d’aquest mateix any. El castellonenc va fer un pas més derrotant en els quarts l’argentí Guido Pella (26) per 7-5, 6-4, 3-6 i 6-3. Roberto Bautista, que és el vint-i-tresè favorit, va guanyar el primer set després d’una dura lluita i això el va ajudar també a guanyar el segon. El castellonenc no es va intranquil·litzar amb la victòria parcial de l’argentí en el tercer, i va sentenciar en el quart set.

Djokovic, molt fàcil

El rival de Roberto Bautista en la semifinal serà el número u mundial i actual campió, Novak Djokovic. El serbi va derrotar còmodament David Goffin (21) per 6-4, 6-0 i 6-2. El belga va començar bé el partit i en trencar el servei del primer cap de sèrie en el setè joc es va situar amb un 3-4 i servei a favor seu. Novak Djokovic va reaccionar immediatament i va escombrar el seu rival de la pista guanyant els següents deu jocs de manera consecutiva. Això el va portar a imposar-se per 6-4 en el primer set, per 6-0 en el segon i situar-se amb un 1-0 en el tercer. Goffin no va reaccionar i el serbi va passar a la semifinal. El serbi i el castellonenc s’han enfrontat dues vegades aquest any i totes dues ha guanyat Roberto Bautista. En el còmput general Djokovic s’imposa per 7-3, i mai s’han enfrontat sobre herba.

L’altra semifinal de Wimbledon serà un tradicional duel entre Roger Federer i Rafael Nadal, que ja s’han vist les cares tres vegades a Wimbledon, sempre en finals. El suís en va guanyar dues i el manacorí una, la darrera, que va ser l’any 2008. Roger Federer, que l’any passat es va quedar en els quarts, va remuntar un set contra el japonès Kei Nishikori (8) i va aconseguir la victòria –la número 100 a Wimbledon– per 4-6, 6-1, 6-4 i 6-4. Rafael Nadal va guanyar en tres sets Sam Querrey, per 7-5, 6-2 i 6-2. El nord-americà va oposar resistència en el primer set, en què va aconseguir l’únic trencament de servei, però després el manacorí va ser molt superior.

DE RÈCORD

100
victòries
ha aconseguit Roger Federer a Wimbledon. També en suma 186 en herba.
HOMES. Quarts de final
(1) Djokovic - (21) Goffin 6-4, 6-0, 6-2
(2) Federer - (8) Nishikori 4-6, 6-1, 6-4, 6-4
(3) Nadal - Querrey 7-5, 6-2, 6-2
(23) Bautista - (26) Pella 7-5, 6-4, 3-6, 6-3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)