Atletisme

Àngel Mullera hi insisteix

Atletisme. El lloretenc afronta la posada a punt per a la seva reaparició en les curses de primer nivell, amb la mirada posada en el proper mundial i els Jocs: “Soc més capsigrany i vull acabar bé”

“L’objectiu és estar bé i competir al més alt nivell per tal d’arribar el 2020 als Jocs Olímpics. No serà fàcil.” Ho va dir Àngel Mullera (Lloret de Mar, 1984) a aquest diari l’estiu passat, quan anunciava la decisió d’ajornar la seva retirada i que canviava d’entrenador. Muluy es va posar en mans del palamosí Josep Carballude, que va dur Adel Mechaal fins als Jocs de Rio.

“Debutaré el 27 de juliol a Bèlgica”, diu ara Àngel Mullera, encara inèdit en la prova dels 3.000 m obstacles, la disciplina en què va ser olímpic, mundialista i va guanyar el bronze en l’europeu el 2014; des que va reaparèixer de la sanció administrativa per haver-se negat a passar un control antidopatge, martiritzat per les lesions.

“Vaig fent entrenaments amb tanques, i a poc a poc, perquè com que la temporada és tan llarga anem de manera progressiva i cada setmana millorant. És el ritme que toca”, afirma el lloretenc, que té previst córrer la cursa belga aquest mes i una altra el mes que ve, abans del campionat estatal. “Més que res perquè no em vull rebentar, i al final hem de saber l’edat que tinc, que l’any passat no vaig competir i que el meu cos s’està tornant a adaptar”, argumenta Àngel Mullera, que busca la mínima per al mundial. “L’any que ve si no acabo lesionat, que espero que sigui així, potser competiré més. Però aquest any vull apropar-me a la mínima, i a l’agost, segons com vagi, atacar la del món i apropar-nos a l’olímpica, que és 8:22. Seria el procés normal, fer la mínima del món que és 8:28”, diu. Després tornaria a entrar en un procés de selecció per a la plaça olímpica. “No és fàcil fer 8:22. Si la faig, seríem quatre, i no te l’has de jugar amb tanta gent”, sentencia.

Tal dia farà un any

La decisió de seguir competint, i al mateix temps canviar d’entrenador, va ser molt meditada per Àngel Mullera l’estiu passat. Ara en destaca la importància: “Estic molt content, i la veritat és que l’Isidro [Giménez] m’ha portat a ser el que soc. Però a vegades els canvis van bé: l’Isidro deixa d’entrenar i li faltava aquesta motivació que ha tingut tota la vida i que va tenir la culminació en portar-me a mi a ser olímpic i ser-ho també ell.” “Ell ha quedat desencantat, i jo, que soc més capsigrany i vull acabar bé, he seguit. I vam decidir que endavant”, hi afegeix. I destaca el canvi: “En Josep em dona tranquil·litat. Necessitava algú que m’estigués a sobre, no tant del córrer i prou. És amic meu, buscava algú com l’Isidro amb qui em portés bé: no volia anar amb un desconegut, i sempre hem tingut complicitat. Hem connectat molt bé.”

Josep Carballude: “Treballem de cara als Jocs”

“Està bé: fa molt temps que no competeix i estem treballant amb molta paciència. Hi ha futur”, diu Josep Carballude, que destaca les bones sensacions d’Àngel Mullera: “De moment està corrent, sense molèsties, i està complint els objectius previstos.” L’entrenador palamosí posa en context que aquesta és una temporada l’objectiu de la qual és tornar a competir, amb la presència en el campionat estatal com el mínim. “Treballem de cara als Jocs; la planificació és a dos anys i hem començat tranquils.” L’entrenador afirma que s’han sorprès fins i tot d’alguns dels temps que ha fet recentment Mullera, com abans-d’ahir mateix a Olot. “La idea és arribar a l’estatal al cent per cent. Les competicions que plantegem són per trobar sensacions”, diu l’amic de tota la vida del lloretenc, que analitza el seu progrés: “Valorem tenir continuïtat, sense molèsties. Porta vuit setmanes amb tanques i no s’ha perdut ni un entrenament. Què sortirà? No ho sé, però estem contents i les sensacions són bones.” “Amb en Santi s’han adaptat bé, perquè un aprofita l’experiència de l’altre i l’altre, les ganes i il·lusió”, diu Carballude sobre Catrofe (1999). El palafrugellenc va ser campió absolut de l’Uruguai en 1.500 i es va quedar a 0,18 segons de classificar-se per al mundial, en el sud-americà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)