Handbol

El mundial de clubs canvia de seu

Handbol. La Super Globe deixa el Qatar i es jugarà a l’Aràbia Saudita amb la presència del Barça, actual campió, i nou equips més

La 13a edició de la Super Globe viurà un canvi de rumb, ja que es traslladarà a l’Aràbia Saudita després de nou anys disputant-se a Doha (Qatar). El Barça serà un dels 10 equips que es donaran cita a la ciutat de Damman entre el 27 i el 31 d’aquest mes d’agost, i ho farà en condició d’actual campió de la competició.

El conjunt de Xavi Pascual és l’equip amb millor palmarès d’un torneig que es va començar a disputar l’any 1997 a Viena (Àustria). El 2002 es va tornar a jugar, aleshores a Doha, i cinc anys després la seu va ser El Caire (Egipte). No va ser fins al 2010 quan la Super Globe es va establir anualment a Qatar, i el Barça s’hi va estrenar l’any 2013. Els culers van guanyar aquella edició i la següent, i han repetit doble títol consecutiu els últims dos anys (2017 i 2018). Quatre Super Globes al palmarès, dos més que el Füchse Berlín i el desaparegut Ciudad Real, que suma un altre títol ja com a Atlètic de Madrid.

La competició arrencarà el dimarts 27 d’agost amb la disputa dels dos partits classificatoris per als quarts. El Sydney University (campió d’Oceania) i el THW Kiel (convidat com a campió de l’EHF Cup), per una banda, i l’Al Mudhar (equip local convidat) i el New York City (campió nord-americà), per l’altra, buscaran una plaça als quarts de final.

El dimecres 28 arrencaran els quarts, en què el Barça es creuarà amb l’Al Duhail, el campió d’Àsia, en l’últim duel (20:00h). Abans hauran jugat l’Al Wehda (equip amfitrió) i el Taubate (campió sud-americà), mentre que el Vardar (campió d’Europa) i el Zamalek (campió d’Àfrica) s’enfrontaran als equips prèviament classificats.

Un cop es confirmin els equips classificats, el dijous 29 serà el torn de les semifinals. En cas de victòria als quarts, el Barça s’enfrontaria en la segona semifinal al guanyador del Al Wehda-Taubate. Amb els altres dos equips europeus no es veuria les cares fins a una hipotètica final, que es disputaria el dissabte 31.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)