Ciclisme

Transició per a Groenewegen

Ciclisme. El ciclista holandès del Jumbo-Visma s’imposa a l’esprint de Chalon-sur-Saône l’endemà de la terrorífica etapa de Planche des Belles Filles i abans de la incursió al Massís Central

Accidentat en la jornada inicial a Brussel·les, l’holandès Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) va necessitar set dies per obtenir la primera victòria en aquest Tour i confirmar les expectatives que l’assenyalen com un dels esprintadors en més bona forma. “En cap moment he notat la pressió. Sempre he tingut la confiança de l’equip i sabia que el triomf acabaria arribant”, va dir, exultant després de l’arribada. L’endemà del terrorífic final a la Planche des Belles Filles i abans de la incursió en el Massís Central, l’etapa de transició d’ahir, la més llarga d’aquesta edició amb els 230 km entre Belfort i Chalon-sur-Saône, era ideal per als velocistes. Un perfil pla i una llarga recta d’arribada, d’1,6 km, era terreny adobat per als més ràpids del pilot. Groenewegen va ser el més fort en els metres finals i va arribar a meta davant de l’australià Caleb Ewan (Lotto Soudal) i l’eslovac Peter Sagan (Bora Hansgrohe) en una etapa força més lenta del que estava previst i que es va allargar fins més enllà de les sis hores (6h02:44). És la dotzena victòria de l’holandès aquesta temporada i la seva tercera en el palmarès del Tour.

En la general no hi ha canvis, i l’italià Giulio Ciccone, que ha vist premiada la seva actuació de dijous amb l’ampliació del contracte amb el Trek fins al 2021, manté els 6 segons de marge respecte de Julian Alaphilippe (Deceuninck).

L’ensurt de Quintana

Els protagonistes de la jornada havien estat els francesos Stéphane Rossetto (Cofidis) i Yoann Offredo (Wanty-Gobert), que van ser engolits pel gran grup després de 218 km d’escapada. A menys de 13 quilòmetres per a la meta es va esvair definitivament la seva aventura. L’ensurt del dia va ser per al colombià Nairo Quintana, que es va aturar a orinar abans de l’esprint intermedi de Mervans i es va quedar despenjat del gran grup. Amb la col·laboració dels seus companys del Movistar va poder contactar amb el pilot abans de l’arribada a Chalon-sur-Saône i tot plegat va quedar en una anècdota. El Tour fa avui la primera incursió en el Massís Central en una etapa de mitja muntanya entre Mâcon i Saint-Étienne.

Etapa 7 (230 km)
1r D. Groenewegen (Jumbo) 6h02:44
2n C. Ewan (Lotto Soudal) m.t.
3r P. Sagan (Bora-Hansgrohe) m.t.
4t S. Colbrelli (Bahrain-Merida) m.t.
5è J. Philipsen (Team Emirates) m.t.
6è E. Viviani (Deceuninck) m.t.
7è G. Nizzolo (Dimension Data) m.t.
8è J. Stuyven (Treck) m.t.
165è M. Soler (Movistar) a 3:13
General (1216,6 km)
1r G. Ciccone (Trek) 29h17:39
2n. J. Alaphilippe (Deceuninck) a 0:06
3r D. Teuns (Bahrain) a 0:32
4t G. Bennett (Jumbo) a 0:47
5è G. Thomas (Ineos) a 0:49
6è E. Bernal (Ineos) a 0:53
7è T. Pinot (Groupama) a 0:58
8è S. Kruijswijk (Jumbo) a 1:04
9è M. Woods (EF) a 1:13
10è Uran (EF) a 1:15
45è M. Soler (Movistar) a 16:16
Muntanya
1r T. Wellens (Lotto) 43 punts
2n G. Ciccone (Trek) 30 p.
3r X. Meurisse (Wanty) 27 p.
Regularitat
1r P. Sagan (Bora) 177 punts
Joves
1r G. Ciccone (Trek) 29h17:39
Equips
1r. Trek - Segafredo 88h27:39
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)