Tennis

Federer, contra la història

Final masculina. El suís (15 h, #Vamos) aspira a convertir-se en el jugador més veterà a guanyar un torneig del Grand Slam, però té al davant el pitjor rival, Djokovic, el seu botxí el 2014 i el 2015

La final masculina d’avui (15 h) no ha sorprès els apostadors. Tothom confiava en els dos jugadors més sòlids en pista ràpida de l’última dècada perquè es trobessin en un duel farcit d’ingredients, alguns d’històrics. Federer, amb vuit títols i onze finals a Wimbledon des del 2002, aspira a convertir-se en el jugador més veterà (37 anys i 340 dies) a aixecar un títol del Grand Slam en l’era Open. Ara bé, Djokovic sembla mentalment i físicament més preparat per frenar el suís, que va excel·lir contra Nadal en les semifinals. El serbi (32 anys), que defensa el títol, ha guanyat les dues finals de Wimbledon en les quals s’ha trobat Federer (2014 i 2015) i hauria d’aprofitar el desgast d’un rival al qual s’ha enfrontat 47 vegades a l’ATP amb balanç a favor (25-22). Això fa que pràcticament no hi hagi secrets entre ells. Saben perfectament quines són les millors armes per superar-se entre si. Una altra cosa és la capacitat de dur-les a terme de manera efectiva quan arriba l’hora de la veritat.

“Això és com a l’escola. No pots posar-te a llegir un munt de llibres el dia abans de l’examen. No tens temps. És evident que la feina l’has d’haver fet molt abans”, va dir Federer després de la semifinal contra Nadal. El serbi, per la seva banda, sap que li tocarà patir: “La gespa és la seva superfície preferida, li agrada jugar ràpid i ho sap fer.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)