Natació

Carbonell trenca fronteres i amplia horitzons a Gwangju

Natació artística. La nedadora barcelonina obté la plata amb l’innovador solo tècnic al so del discurs de Nelson Mandela i ja acumula 21 medalles mundialistes

Després d’un curs allunyada de l’alta competició per recuperar energies, la barcelonina Ona Carbonell ha tornat al primer pla internacional per la porta gran. Amb 29 anys i set mundials a les espatlles, la nedadora del CN Sabadell ha volgut anar més enllà i va presentar una rutina tècnica sense música, amb un discurs del líder sud-africà Nelson Mandela evocant els valors de l’esport. La proposta era molt arriscada, però la va salvar amb excel·lència i va rebre una puntuació de 92,5002 que li va valer la medalla de plata. És la 21a medalla de Carbonell en mundials i ja supera una altra icona de la natació sincronitzada, la també catalana Gemma Mengual. “És el meu setè mundial consecutiu [es va estrenar a Melbourne 2007] i en tots guanyant medalles. Són 21 medalles mundials, no m’ho puc creure i amb un solo molt arriscat, molt innovador, molt diferent i havent pogut entrenar molt poc aquest any els solos perquè hem centrat els objectius en els duets i l’equip, que són les rutines olímpiques. Mandela, des d’on sigui, m’ha ajudat”, va recordar, emocionada, la nedadora barcelonina, que ha estrenat el medaller per a la delegació catalana a Gwangju.

Carbonell només va cedir davant la russa Svetlana Kolesnitxenko, que al ritme del Survive de Lara Cross va revalidar l’or de Budapest 2017 amb una puntuació per sobre dels 95 (95,0023). En tot cas, la nedadora barcelonina, que va intervenir en penúltima posició de la final, es va imposar per dues dècimes de diferència a l’emergent sirena japonesa Yukiko Inui (92,3084), que es va estrenar en un podi de primer nivell.

Sessió contínua

Carbonell té encara un ampli programa a Gwangju on té previst competir per equips, en la modalitat de highlight, el duet lliure amb Paula Ramírez, i un solo lliure que ha mantingut en secret i que estrenarà en el mateix mundial.

LES FRASES

No m’ho puc creure: són 21 medalles en set mundials, i amb un solo molt arriscat, molt innovador i diferent
Els solos no els he pogut entrenar gaire perquè ens hem centrat en els duets i l’equip, que són rutines olímpiques
Ona Carbonell

Sisens en el duet mixt tècnic

Abans de la final de solo tècnic, es va disputar la fase preliminar del duet mixt tècnic, en què els catalans Emma Garcia (CN Sabadell) i Pau Ribes (CN les Franqueses) van ocupar la sisena posició, amb una puntuació de 83,7049. El lideratge provisional és per a la parella russa formada per Maiia Gurbanderdieva i Aleksandr Maltsev (91,5878). També figuren en places de podi els italians Manila Falamini i Giorgio Minisini (90,3829) i els japonesos Atsushi Abe i Yumi Adachi (88,2948). Avui es disputarà la tanda preliminar de l’equip tècnic i la final del duet tècnic, després que la parella espanyola formada per Paula Ramírez (Kallípolis) i Sara Saldaña (Sincro Retiro) ocupessin el setè lloc en la fase prèvia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)