Atletisme

Guerrero buscarà el bitllet mundialista a Barcelona

Atletisme. La banyolina farà una nova temptativa per guanyar-se la plaça per als 1.500 m de Doha (4:06.50). Mechaal, amb la feina feta, competirà en els 800 m, al costat d’Ayanleh Souleiman

La banyolina Esther Guerrero farà avui en el míting de Barcelona (20.05 h) una nova temptativa per assolir la mínima de 1.500 m (4:06.50) per al mundial de Doha. La llebre de la cursa té la consigna de cobrir els 1.000 metres a 2:41, el ritme ideal perquè la migfondista del New Balance pugui atacar el registre necessari per guanyar-se el bitllet mundialista. “Està entrenant bé i està preparada per fer-la, però falta que trobi la cursa ideal”, ressalta el seu tècnic Joan Lleonart. Si no ho aconseguís a l’estadi Serrahima, Guerrero faria un altre intent dissabte en el míting de la població flamenca de Heusden-Zolder. A Barcelona, Guerrero coincidirà amb la gallega Solange Pereira, una de les referències de la distància en l’atletisme espanyol, mentre que de l’àmplia representació internacional destaquen les joves etíops Hailu Lemlen, líder mundial sub-20 de l’any amb 4:02.97, i la també sub-20 Biri Abera, que acredita 4:08.00.

El míting de Barcelona, que coincideix amb el 50è aniversari de l’estadi Serrahima, tindrà molts focus d’interès. Si Guerrero anhela la mínima mundialista, el palamosí Adel Mechaal correrà amb la tranquil·litat d’haver fet els deures per partida doble (3:33.91 a Lausana i 3:35.77 a Marsella) en els 1.500 m. De fet, l’empordanès prendrà la sortida en els 800 m, una distància que habitualment no forma part del seu programa. “Com que ja ha fet la mínima, ara es tracta d’anar afinant, de diversificar les proves, i aquest 800 m ens pot anar bé perquè corri ràpid. No ens plantegem cap marca [el seu registre, discret, és de 1:49.51] i a veure com es desenvolupa la cursa, perquè hi ha fins a quinze corredors”, explica el seu entrenador, Antonio Serrano. Després de la reunió barcelonina, Mechaal té previst tornar a competir en un 1.500 m (dissabte a Heusden-Zolder), mentre que en el campionat de federacions, el 27 a Pamplona, podria optar pels 3.000 o els 5.000 m. Al Serrahima, l’atleta català tindrà rivals de primera fila, començant pel corredor de Djibouti Ayanleh Souleiman, un habitual a Barcelona i que acredita un millor registre de 1:42.97. El blaugrana Álvaro de Arriba, campió d’Europa en pista coberta; Ignacio Fontes; Mariano García; Adrián Ben; el polonès Michal Rozmys, campió del món universitari en 1.500 m, i el marroquí Mostafa Smaili formen un cartell de luxe.

Una altra de les proves estel·lars del programa és el 200 m femení, amb la presència de la velocista de Bahrain d’origen nigerià Salwa Eid Naser, subcampiona mundial en 400 m i que en el doble hectòmetre acredita un registre de 22.51. També hi figuren inscrites Cristina Lara i Estela García, que diumenge va renunciar a prendre la sortida en els 200 m del campionat català per uns problemes al tendó.

El reusenc Abdessamad Oukhelfen (CA Igualada), tercer en els 5.000 m de l’europeu sub-23 de Gävle, competirà aquest cop en els 1.500 m amb consumats especialistes com Llorenç Sales i Kevin López, que a Lausana va córrer en 3:34.84. També serà a Barcelona el madrileny Fernando Carro, flamant recordista espanyol de 3.000 m obstacles (8:05.69 a Mònaco), i que aquest cop optarà pels 5.000 m. En els 800 m femenins, destaquen la catalana Zoya Naumov i l’etíop Gufa Tsegay.

Concursos de nivell

En els concurs destaquen duels de gran nivell com el de perxa entre Dídac Salas, Igor Bítxkov i Adrián Vallés; el de martell entre Berta Castells i Laura Redondo, i el de llargada amb l’andalús Héctor Santos, flamant subcampió europeu sub-23 amb 8,19 m, i l’alacantí Eusebio Cáceres. En total, seran dues hores llargues –de les 19:20 h a les 21:25– d’atletisme de primer nivell i amb entrada de franc en les noces d’argent de l’estadi Joan Serrahima.

L’ESTRELLA

Salwa Eid Naser, subcampiona mundial en 400, correrà els 200 al Serrahima
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)