Ciclisme

L’hora dels valents

Ciclisme. L’arribada avui dels Pirineus i de l’única contrarellotge individual, demà, obliga els escaladors a passar a l’acció per posar a prova el domini de Thomas, favorit número 1

El Tour entra avui en una nova dimensió. L’arribada dels Pirineus posarà probablement tothom al seu lloc, tot i que les diferències encara s’hauran de llegir amb cautela perquè demà arriba la contrarellotge de Pau, 27,2 quilòmetres en què Geraint Thomas (Ineos) aspira a posar fi al debat sobre el lideratge que hi ha a l’equip britànic entre ell i el jove aspirant Egan Bernal.

Paradoxalment, tot i que no hi ha hagut cap contrarellotge els escaladors ja estan, com sempre, obligats a atacar des del primer dia. Pinot (Groupama), que és el més ben situat, va caure dilluns a la trampa de l’Ineos i és a més de dos minuts de Thomas, el líder virtual. Quintana (Movistar), Bardet (Mitchelton), Urán (EF), Porte (Trek) i Mikel (Movistar) també han perdut un temps preciós i no tenen més remei que jugar al contraatac.

La primera jornada als Pirineus inclou el coll de Pèira Sorda (1.569 m), tot un clàssic al Tour, i el de l’Hourquette d’Ancizan (1.564 m), situat a 30 quilòmetres de l’arribada d’avui, a Banhèras de Bigòrra. Des del coll pràcticament tot és descens fins a la línia d’arribada, i per tant és factible mantenir la diferència que s’aconsegueixi al port ja que serà difícil que algun equip es pugui reorganitzar.

Després de la contrarellotge de Pau dissabte arribarà el gran dia dels Pirineus, amb una etapa curta (117, 5 km) però amb un dels finals més esperats, el Tourmalet, un dels gegants occitans que només ha estat final d’etapa una vegada per la complexitat que suposa muntar-hi tota la infraestructura. Abans d’aquest gran final hi haurà un aperitiu tradicional, el Soulor, també de primera. Una altra vegada els escaladors que vulguin fer alguna cosa més que un top 10 –poc valorat entre els aficionats– hauran de posar tota la carn a la graella. Pinot, en aquest sentit, és el ciclista idoni per fer-ho petar tot. El desgast, és clar, també serà un factor clau, sobretot perquè diumenge hi haurà una etapa a tenir en compte, de Limós a Foix, amb quatre ports, tres de primera.

11a etapa (Albi-Tolosa)
1r. C. Ewan (Lotto Soudal) 3h51:26
2n. D. Groenewegen (Jumbo) m.t.
3r. E. Viviani (Deceuninck) m.t.
4t. P. Sagan (Bora) m.t.
General
1r. J. Alaphilippe (Deceun.) 47h18:41
2n. Geraint Thomas (Ineos) a 1:12
3r. E. Bernal (Ineos) a 1:16
4t. S. Kruijswijk (Jumbo) a 1:27
5è. E. Buchmann (Bora) a 1:45
6è. E. Mas (Deceuninck) a 1:46
7è. A. Yates (Mitchelton) a 1:47
8è. N. Quintana (Movistar) a 2:04
9è. D. Martin (UAE) a 2:09
10è. T. Pinot (Groupama) a 2:33
41è. M. Soler (Movistar) a 25:10
Punts
1r. P. Sagan (Bora) 257
Muntanya
1r. T. Wellens (Lotto Soudal) 43
Jove
1r. E. Bernal (Ineos) 47h19:57
General virtual (favorits)
1r. Geraint Thomas (Ineos) 47h19:53
2n. E. Bernal (Ineos) a 0:04
3r. S. Kruijswijk (Jumbo) a 0:15
4t. E. Buchmann (Bora) a 0:33
5è. E. Mas (Deceuninck) a 0:34
6è. A. Yates (Mitchelton) a 0:35
7è. N. Quintana (Movistar) a 0:52
8è. T. Pinot (Groupama) a 1:21
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)