Esports de muntanya

Sergi Mingote corona el Gasherbrum II i tanca el cercle de sis vuitmils

Alpinisme.

L’alpinista català Sergi Mingote ha coronat aquesta matinada el cim del Gasherbrum II, de 8.034 metres. Es tracta del seu sisè vuit sense oxigen en el termini d’un any, amb el qual finalitza el repte 2x3x8000. Mingote ha sortit des del camp 3, a 7.000 metres, i ha afrontat l’ascens directe. El català no ha fet el repte en el termini exacte, ja que oficialment hauria d’haver acabat abans del 16 de juliol, però ha completat una sèrie de molt de mèrit a un ritme frenètic. L’any passat va iniciar el projecte coronant el cim del Broad Peak (8.051 m). El de Parets de Vallès va prosseguir amb el K2 (8.611 m) i el Manaslu (8.156 m). Enguany ha coronat el Lhotse (8.516 m), el Nanga Parbat (8.126 m) i ara el Gasherbrum II.

Fa tot just 15 dies Mingote va assolir el seu cinquè cim al Nanga Parbat i ràpidament va iniciar la seva expedició als peus dels Gasherbrums, les muntanyes del Pakistan que compten amb dos pics per sobre dels 8.000 metres. Si bé primer va començar el camí cap al Gasherbrum I, les dificultats viscudes al camp 2 d’aquesta muntanya amb el material el van portar a dissenyar un canvi de plans que l’han dut al cim del Gasherbrum II en només tres dies. A les 6:25 del matí (3:25h a Catalunya) Mingote ha culminat amb èxit l’ascensió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)