Natació

Mireia Belmonte, sense finals el primer dia

Natació. No ha pogut superar les eliminatòries en els 400 m lliures i els 200 m estils. Demà disputarà els 1.500 m lliures

Mala estrena de Mireia Blemonte en el mundial de natació de Gwangju (Corea del Sud). La nedadora badalonina no ha superat les eliminatòries en els 200 m estils i els 400 m lliures i no ha pogut accedir a cap final. En els 200 m estils només ha pogut ser 21a, amb un temps de 2:14.93, i no ha aconseguit cap dels setze bitllets per a les semifinals. En els 400 m lliures havia d’acabar entre les vuit primeres per accedir a la final, però només ha pogut ser quinzena (4:10.82). Demà tindrà un nova oportunitat d’accedir a una final en la prova de 1.500 m, en la qual va guanyar la plata en el mundial de Budapest de fa dos anys.

La jornada ha deixat els primers campions mundials, tots en la distància de 400 m lliures. En la final femenina, l’australiana Ariarne Titmus ha sorprès la gran favorita, la nord-americana Katie Ledecky, i s’ha penjat la medalla d’or amb un nou rècord d’Oceania (3:58.76). En la prova masculina, el xinès Yang Sun s’ha endut la victòria (3:42.44). La resta de finals s’han disputat en les proves de relleus 4x100 m lliures. Els Estats Units, amb Caeleb Dressel, Blake Pieroni, Zach Apple i Nathan Adrian, s’han penjat l’or amb un temps de 3:09.06. En dones s’ha imposat l’equip australià, format per Bronte Campbell, Brianna Throssell, Emma McKeon i Cate Campbell (3:30.21).

A la piscina de Gwangju també s’ha registrat el primer rècord mundial. L’ha aconseguit el britànic Adam Peaty en les semifinals dels 100 m braça (56.88). L’anterior rècord mundial de l’especialitat l’havia fet el mateix Peaty l’agost passat, a Glasgow, amb un temps de 57.10.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)