Ciclisme

Pinot tensa la corda i Thomas s’acosta a 1:35 del groc

Ciclisme. La darrera etapa al Pirineu ha acabat amb el segon triomf aquesta setmana de Simon Yates, el primer dia que Julian Alaphilippe ha mostrar signes de debilitat

La quinzena etapa del Tour ha donat el segon triomf d’etapa a Simon Yates (Mitchelton), que aquesta setmana ja s’havia convertit en el 98è corredor de la història en guanyar a les tres grans.

L’espectacle amb l’etapa amb final a Prat d’Albis (185 quilòmetres i gairebé 4.000 m de desnivell amb un port de segona i tres de primera) ha anat a càrrec del vencedor al Tormalet, Thibot Pinot (Groupama). El tercer a la general i millor jove del Tour el 2014 ha tret 1:15 a Julian Alaphilippe (Deceuninck) en la primera jornada en què el mallot groc ha mostrat signes de debilitat en el cos a cos amb els favorits, després d’augmentar el seu marge en les dues anteriors etapes als Pirineus.

Geraint Thomas (Ineos) tampoc va massa fi però ja té el primer lloc a la general a 1:35 mentre l’holandès Steven Kruijswijk (Jumbo) és tercer a 1:47. Pinot és quart a 1:50 i Egan Bernal, que tampoc ha pogut amb el francès del Groupama al darrer port, cinquè a 2:02; la diferència que tenia el gal·lès de l’Ineos a l’inici d’aquesta darrera etapa pirinenca.

Multitud

L’escapada del dia ha comptat amb 36 corredors, que han marxat al port de segona categoria (Coll de Montsegur) amb Nairo Quintana el millor a la general (14è a 7:19) acompanyat de Marc SOler i Andrey Amador. Bardet, Nibali, Daniel Martin o Simon Yates també s’han filtrat a l’aventura.

Nairo ha arribat a ser segon a la general de manera virtual quan la diferència respecte el grup ha arribat als cinc minuts. Però de nou el colombià ha cedit i Marc Soler s’ha hagut de tornar a quedar amb ell al Port de Lers, el primer dels tres de primera categoria. Al Mur de Paguera, el segon, Simon Geschke (CCC) ha marxat sol just quan Julian Alaphilippe es quedava sense companys darrere, després que Enric Mas, amb gastroenteritis, es despengés. A 40 quilòmetres per acabar, Mikel Landa se n’ha anat dels favorits amb Jakob Fuglsang (Astana). Baixant el segon port de primera, Simon Yates ha contactat amb el cap de cursa just quan el seu germà, com ahir, es despenjava del pilot que es veia reduït a les 20 unitats.

El groc, al cotxe

Sense companys, Loulou s’ha vist obligat a deixar-se caure al cotxe de l’equip per agafar bidons mentre Amador i Soler, amb Quintana encara al grup perseguidor dels dos que eren al davant, estiraven Mikel Landa fins el darrer port a 2:15 del cap de cursa i un minut respecte el grup del mallot groc.

Landa, onzè a 6:14 en la general s’ha quedat sol a l’inici del darrer port, Prat d’Albis, i de seguida ha contactat amb el grup de Nairo, Bardet i Martin. Simon Yates ha deixat Geschke a 8,6 pel final, en busca del seu segon triomf d’etapa aquesta setmana. L’entrada de Landa al davant del grup perseguidor ha deixat Nairo Quintana darrere i encara amb un minut sobre el pilot, amb Jumbo i Ineos i Alaphilippe seguint-los.

Torna-la a tocar

David Gaudu (Groupama), com al Tormalet, ha tornat a fer patir el grup del líder, treballant per Thibot Pinot; que ha atacat i ha tallat el grup en dos amb Kruijswijk i Thomas despenjats però amb Alaphilippe resistint la ofensiva. Egan Bernal (Ineos) sí ha aguantat el tipus i s’ha enganxat a l’home més en forma als Pirineus.

El mallot groc no ha resistit el segon intent de Pinot, que quan demanava relleu a Bernal es trobava sense resposta del mallot blanc de millor jove. A 4 quilòmetres, Pinot sí ha pogut deixar Bernal mentre el líder de la general cedia mig minut i era neutralitzat pel grup de Kruijswijk, Thomas, Porte i Valverde.

Tots contra un

Kruijswijk ha atacat i, quan ho ha fet Thomas, Alaphilippe ha cedit al gal·lès mentre Pinot ja havia enllaçat amb Landa per entrar a 32 segons de Simon Yates. Buchmann (Bora) i Egan Bernal (Ineos) han estat quart i cinquè. Geraint Thomas setè a 1:22 i el mallot groc a 1:49 ha entrat onzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)