La posada en escena és clau

Waterpolo. L’equip espanyol supera Holanda en un primer quart per emmarcar, tant en defensa com en atac (6-1), i demà es jugarà l’accés a la final del mundial de Gwangju contra Hongria

Espanya 12 holanda 8

ESPANYA:Ester; Bach, A. Espar (4), Ortíz (1), Tarragó (1), González (1), C. Espar, Peña, Forca (1), Crespí, Maica (4), Leitón i Sánchez.HOLANDA:Koenders; Megens, Genee (1), Van der Sloot (3), Wolves (1), Sthomphorst, Rogge (1), Sevenich, Keuning, Koolhaas, Van de Kraats (2), Voorvelt i Buis.PARCIALS:6-1, 2-3, 2-1 i 2-3.ÀRBITRES:Deslieres i Peris.COMENTARI:Partit de quarts de final jugat al centre universitari de Nambu.

La selecció de Miki Oca, amb dotze catalanes, continua amb pas ferm en el mundial de Gwangju. Ahir es va desfer d’Holanda, vigent campiona europea, després d’un primer quart per emmarcar (6-1) i es va guanyar el dret de lluitar per les medalles en un altre gran campionat internacional. L’equip espanyol va saber resistir la reacció oranje, que va convertir el partit en un combat físic, i demà (9.30 h) se les haurà amb Hongria, botxí d’Itàlia (6-7), per accedir a la final. L’altra semifinal enfrontarà els Estats Units i una sorprenent Austràlia, que van derrotar respectivament les seleccions de Grècia (15-5) i Rússia (9-7).

Com en el debut contra Grècia (14-4), els bioritmes del conjunt espanyol en la posada en escena van ser determinants. Sòlid en defensa i a la porteria, amb Laura Ester sota els pals, i resolutiu en atac, l’equip espanyol va marcar diferències des de l’inici. Roser Tarragó –amb una canonada al cap de 17 segons de joc–, Anni Espar i Maica García, per partida doble, i Bea Ortiz van fer un autèntic estrip en la defensa holandesa. El tècnic Arno Havenga es va veure forçat a canviar de portera, Sarah Buis va entrar en el lloc d’una desafortunada Joana Koenders, i l’equip holandès va poder agafar oxigen gràcies a un gol de Simone van de Kraats en els últims deu segons. Holanda va intensificar la defensa pressionant i va generar alguns dubtes en l’atac del conjunt espanyol, que lògicament va abaixar l’efectivitat i no acabava d’aprofitar les accions de superioritat. Bente Rogge, a l’inici del tercer quart, va retallar les diferències a tres gols (8-5), però un penal d’Anni Espar i un llançament llunyà d’Irene González van aplanar el camí abans d’entrar en el quart definitiu. Sabrina van der Sloot, amb tres dianes, va aparèixer en l’últim tram, però no va ser suficient per capgirar un guió que ja semblava cantat des de l’inici. Laura Ester, sota els pals, no va fallar en el moment oportú, i Maica García, exercint de desembussadora a la boia, i Judith Forca van dictar sentència.

Hem sortit molt motivades des de l’inici i després hem estat capaces de controlar-les
Anni Espar
JUGADORA DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
La nostra defensa les ha bloquejat i a nosaltres ens han sortit molt bé les coses
Laura Ester
portera de la selecció espanyola

“Sèrbia sempre és Sèrbia”

La selecció espanyola masculina obrirà aquest matí (7 h) el foc dels quarts de final contra Sèrbia, que presenta un equip amb diverses baixes després d’haver segellat el bitllet per als Jocs Olímpics gràcies a la victòria en la lliga mundial. Amb tot, el tècnic, David Martín, no se’n fia: “Jugaran com sempre i haurem d’estar molt fins perquè són molt tàctics en inferioritats i tenen molt treballades les superioritats.”