Atletisme

Una collita mai vista

Atletisme. Els atletes catalans van tornar de Suècia amb set medalles, un rècord que supera àmpliament la millor actuació en un europeu júnior, que va ser la del 1989

Les set medalles que va aconseguir l’atletisme català a l’europeu sub-20 de Boras (Suècia) és el millor resultat en un campionat de la categoria júnior. Fins a la setmana passada el rècord de medalles en un europeu datava del 1989, quan quatre marxadors, alguns d’ells històrics, van pujar al podi: Valentí Massa (or), Germán Nieto i Olga Sánchez (plata) i Fina Compte (bronze). A Suècia l’atletisme català va tornar a casa amb set medalles: els ors de Maria Vicente (heptatló) i Aaron Las Heras (5.000 m), la plata de Bernat Erta (400 m) i els bronzes del mateix Erta (4x400 m), Jaël Bestué (100 m), Sara Gallego (400 m tanques) i Mariona Garcia (10 km marxa).

Vicente i Las Heras entren en l’exclusiu club de campions d’Europa de la categoria júnior, un fet que no garanteix sempre un futur ple d’èxits. Les primeres campiones europees van ser les marxadores Mari Cruz Díaz i Reyes Sobrino, el 1985. Les seguirien un altre marxador, Valentí Massana el 1989, i Estévez i Ricard Fernández (or en els 1.500 i els 10.000 m el 1993). Estévez ho tornaria a ser el 1995, edició en què Antonio Álvarez es va imposar en els 3.000 m obstacles, i Canal va guanyar l’or en els 400 m el 1997. Amb les victòries de Vicente i Las Heras hi ha nou campions d’Europa júniors catalans des que es van inaugurar aquests campionats, el 1970. Bernat Erta, per la seva banda, és un dels pocs que acumula més d’una medalla, juntament amb Estévez (dos ors), Massana (un or i una plata), Díaz (un or i una plata) i Berta Castells (dos bronzes).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)