Espanya supera Sèrbia (9-12) i accedeix a les semifinals del mundial

Waterpolo. La selecció de David Martín sempre ha portat la iniciativa i ha marcat diferències a partir del segon quart, amb un parcial de 2-5

La selecció espanyola, amb sis catalans, s’ha guanyat l’accés a les semifinals del mundial de Gwangju després de vèncer Sèrbia (9-12), que es presentava a la cita amb set baixes importants respecte a l’equip que es va coronar en l’europeu de Barcelona. Feia deu anys, des de Roma 2009, que el combinat estatal masculí no accedia a les semifinals d’un mundial. El seu pròxim rival serà la Croàcia del barceloní Xavi Garcia –dijous a les 10 h–, que tot i no fer un partit brillant ha complert els pronòstics contra Alemanya (10-8).

L’equip de David Martín ha pres la iniciativa des del primer quart (1-2) i ha marcat diferències a partir del segon (2-5), en què han brillat Roger Tahull, amb dos gols d’habilitat des de la boia, i Alberto Munárriz, amb dues canonades des de l’arc (3-7). El conjunt espanyol no ha tret prou profit de les accions de superioritat (4 de 11), però tampoc li ha fet falta per controlar un rival que patia en igualtat de condicions. El duel a la porteria entre Dani López Pinedo i Strajo Risticevic ha estat clarament favorable al català, una altra de les claus per explicar la còmoda victòria hispana. Amb el bitllet segellat per als Jocs Olímpics de Tòquio després de la victòria en la lliga mundial, Dejan Savic ha convocat per a Gwangju un equip molt renovat per donar descans a bona part dels teòrics titulars. Tot i les baixes, en el bàndol balcànic ha destacat l’exmariner Strahinja Rasovic, autor de 4 gols, mentre que Dusan Mandic, un altre dels referents, ha estat anul·lat per la defensa espanyola.