Waterpolo

Exhibició ofensiva

Waterpolo. La selecció espanyola goleja Hongria, s’assegura la plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio i lluitarà per l’or mundial contra els Estats Units en la repetició de la final de Budapest

Espanya 16 hongria 10

ESPANYA:Ester; Bach, A. Espar (2), Ortiz (2), Tarragó (4), González, C. Espar, Peña (1), Forca (4), Crespi, Maica (1), Leitón (2) i Sánchez.HONGRIA:Gangl; Szilagyi, Parkes (1), Gurisatti (2), Rybanska, Horvath (1), Illes, Keszthelyi (1), Leimeter (4), Gyongyossy (1), Csabai, Valyi i Magyari.PARCIALS:5-3, 5-5, 4-1 i 2-1.ÀRBITRES:Stavridis i Margeta.

La selecció espanyola, amb dotze catalanes, i la dels Estats Units, els dos equips més poderosos a Gwangju, lluitaran demà per l’or (11.30 h) en la repetició de la final del mundial de Budapest. Aleshores van vèncer les nord-americanes, per 13-6. Els dos equips van resoldre ahir les semifinals de manera contundent. L’equip de Miki Oca exhibint el seu ampli ventall de recursos ofensius (16-10) contra Hongria, i el d’Adam Krikorian anul·lant completament Austràlia amb tota una lliçó defensiva (7-2). Amb els Estats Units ja classificats gràcies a la seva victòria en la lliga mundial, l’accés a la final suposa per a Espanya el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio.

Com en tots els partits del campionat, l’equip espanyol va ser l’encarregat d’inaugurar el marcador, amb una inspirada Roser Tarragó (2-0). Les vigents subcampiones mundials veien porteria amb facilitat, però donaven oxigen a les hongareses amb alguna badada defensiva (5-3). El segon quart va ser un intercanvi de cops. Tarragó va anotar la seva quarta diana i Paula Leitón es va afegir a la festa amb dos gols des de la boia (10-6), però l’equip magiar aprofitava les llacunes defensives i continuava ben viu en arribar al descans (10-8). La pitjor notícia per a les d’Oca va ser la segona exclusió de Maica García (10’) encara amb molt de partit per jugar.

Millora defensiva

Després de la represa, el conjunt espanyol va corregir els desajustos defensius, l’esquerrana Judith Forca va prendre el relleu golejador a Tarragó des de l’arc, i va aplanar el camí de la victòria i de la final amb un parcial de 4-1 (14-9). L’equip hongarès estava tocat i es va acabar d’enfonsar amb les dianes de la capitana Pili Peña i de la reapareguda Maica García, que després de molta estona a la banqueta tornava a la piscina per afegir-se al festival golejador i rematar la feina amb un màxim avantatge de set gols (16-9). L’esquerrana Dora Leimeter, la millor de les magiars, va tancar el partit amb el 16-10 definitiu. Laura Ester, amb 8 de 18 aturades (44%), va ser escollida la jugadora més valuosa del partit i va guanyar clarament la partida a Edina Gangl i la jove Aida Magyari, que es van alternar en la porteria hongaresa.

Tenim les idees molt clares. La competició encara no ha acabat i ara lluitarem per l’or
Judith Forca
jugadora de la selecció espanyola
Els Estats Units són un rival potentíssim en tots els sentits. Hem d’oferir el millor per poder competir
Miki Oca
seleccionador espanyol
La clau ha estat que hem anotat molts gols i hem pogut aconseguir avantatge perquè Hongria també té molta capacitat
Les hongareses han optat per tancar les nostres boies, i aleshores les nostres llançadores han demostrat la seva qualitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)