Waterpolo

El pes de la defensa

Waterpolo. La tasca de la rereguarda en el partit contra Sèrbia ha de marcar el camí a seguir per la selecció espanyola en les semifinals d’avui (10 h) contra la Croàcia de Xavi Garcia

El triomf de la selecció espanyola contra Sèrbia va marcar les directrius que poden determinar avui la semifinal contra Croàcia (10 h, Tdp). “La clau haestat haver anul·lat Mandic. Com el dia del Japó, hem estat molt bé en defensa i aquest és el camí que hem de seguir si volem superar rivals amb aquest potencial”, remarcava el tècnic David Martín després d’haver segellat l’accés a semifinals. I hi afegia, en referència a Croàcia: “Ens ha tocat el coco del torneig, però ara Espanya és perillosa.” Precisament, l’única derrota del conjunt espanyol fins ara va ser contra Hongria (13-11), en un dia especialment fluix en defensa.

En la tasca de neutralitzar a un jugador amb la capacitat física i tècnica de Dusan Mandic hi va tenir molt a veure Felipe Perrone, el metrònom de l’equip, que aquesta vegada es va haver de sacrificar en tasques defensives. “Si estem bé en defensa i la porteria para, podem marcar el ritme en atac, i això s’ha notat. Contra Croàcia serà un punt i a part. Els dos equips som molt dinàmics i es podrà veure un gran partit”, vaticinava el cervell mariner i de la selecció espanyola.

Larumbe, un especialista

Un altre puntal de l’equip en defensa és Marc Larumbe (Barcelona, 1994), que va tornar a l’òrbita de la selecció espanyola el curs passat, coincidint amb la tornada de l’equip a les places del podi en l’europeu de Barcelona. Aquestes últimes temporades s’ha convertit en un pilar tant en el combinat estatal com en l’Atlètic Barceloneta de Chus Martín. El mateix Larumbe enumera les seves característiques: “Soc un jugador d’equip. La meva gran especialitat és la defensa en arc. Personalment m’agrada molt defensar els millors jugadors de l’equip rival. Els entrenadors ja m’utilitzen per a això i a més crec que tinc molt bona visió de joc, i si tinc ocasió tampoc m’ho penso gaire a l’hora de llançar a porteria.” El jugador sorgit del CN Catalunya admet que les tasques defensives són poc visibles i reconegudes pel gran públic. “És un tema cultural, a vegades ho parlem entre nosaltres. Aquí es valora molt més qui fa els gols que no pas el joc. En altres països es valora molt més qui fa l’última assistència i com es defensa en tot el partit. El mateix Xavi Garcia m’ho ha explicat alguna vegada i a Croàcia es valoren més aquests aspectes, i és molt d’agrair. En tot cas, ja hi estic acostumat i tampoc no passa res”, admet.

Larumbe compagina la seva carrera esportiva amb els estudis. És graduat en enginyeria química i aquest curs ha combinat els entrenaments amb un màster i les pràctiques en una empresa de perfumeria i cosmètica a Gavà. En tot cas, avui juga unes semifinals d’un mundial i com a bon enginyer intentarà executar el “pla de partit”dissenyat per David Martín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)