La selecció espanyola, a la final del mundial

Waterpolo. L’equip de David Martín, amb un gran treball defensiu, ha superat Croàcia (6-5) en la semifinal de Gwangju i també s’assegura una plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio. El seu rival per l’or serà Itàlia

La selecció espanyola, amb sis catalans, ha eliminat Croàcia (6-5), la vigent campiona, i tornarà a jugar una final d’un mundial deu anys després de Roma 2009. El treball defensiu i l’actuació de Dani López Pinedo (64% d’encert), que està fent mèrits per ser considerat el millor porter del campionat, han estat claus per derrotar la gran favorita de la competició. El seu rival en la final de dissabte (11.30 h) serà Itàlia, que s’ha imposat a Hongria (10-12) en la segona semifinal. L’accés a la final també comporta el bitllet per als Jocs Olímpics de Tòquio, ja que el torneig masculí repartia dues places.

L’equip de David Martín ha començat amb les idees molt clares. Una defensa en forma de M ha desactivat els boies croats i ha bloquejat el balanç ofensiu del vigent campió del món. Els dos porters Dani López Pinedo i Marko Bijac han mostrat les seves credencials i el primer gol no ha arribat fins al cap de 5:26 de joc, obra de Felipe Perrone, en la segona superioritat espanyola. Blai Mallarach, en la tercera, tampoc ha perdonat en un gol que ha rebotat en al defensa rival. Maro Jokovic ha retallat diferències abans de tancar el primer quart (2-1). El segon quart ha estat molt similar. Roger Tahull, amb un palmeig des de la boia, i Alberto Munárriz, des de lluny, han ampliat la renda i només el barceloní Xavi Garcia, en les files de Croàcia, ha donat vida al seu equip en el tram final.

Espanya treia molt més profit de les superioritats i en aquest punt del partit López Pinedo li guanyava clarament la partida a Bijak sota els pals. Amb aquest panorama, Mallarach i Álvaro Granados, de penal, ampliaven la diferència i tancaven el tercer quart amb 4 gols d’avantatge (6-2). L’equip croat ha reaccionat en l’últim quart (0-3), però ja no ha estat a temps de culminar la remuntada.