Els Estats Units superen Espanya (11-6) i guanyen el sisè títol mundial

Waterpolo. L’equip nord-americà s’ha mostrat molt superior i ha segellat la victòria amb un parcial de 4-0 en el tercer quart

La selecció dels Estats Units ha superat clarament la d’Espanya en la final de Gwangju (11-6) i ha segellat el seu sisè títol mundial de waterpolo, el tercer de consecutiu. En la final de fa dos anys a Budapest el conjunt estatal també havia perdut contra el mateix rival per 13-6. L’equip d’Adam Krikorian, molt consistent en defensa i una imponent Ashleigh Johnson sota els pals, ha superat el de Miki Oca en tots els aspectes del joc i s’ha mostrat molt més efectiu en les accions de superioritat (5 de 7, per 3 de 10).

L’equip dels Estats Units ha colpejat primer. La capitana Maggie Steffens ha obert el foc i, tot i que, Bea Ortíz ha equilibrat el resultat en el segon llançament, l’equip nord-americana ha marcat diferències des de la defensa –ha anulat les boies– i la porteria, amb Johnson com a protagonista. El parcial del primer quart ha estat de 3-1 després d’un palmeig Paige Hauschild des de la boia i un gol de Stephanie Haralabidis en superioritat. En el segon acte, el conjunt de Miki Oca ha fet un pas endavant en defensa. La mataronina Roser Tarragó ha deixat anar el braç i en dues ocasions li ha trobat el punt feble a Johnson. L’empat i l’alegria li ha durat poc al conjunt espanyol perquè Makenzie Fisher i Melissa Seideman, en accions de superioritat, han tornat a incrementat la renda abans del descans (5-3). Les esperances d’obtenir el títol s’han esvaït definitivament en el tercer quart, amb un contundent parcial de 4-0 (9-3). Amb el partit decidit, Espanya ha pogut retallar diferències i s’ha apuntat el parcial de l’últim quart amb els gols de Tarragó, de penal, de Judith Forca i de Bea Ortíz, en les últimes superioritats.

L’equip espanyol, amb dotze catalanes, afegeix la medalla de plata a la del mateix color de Budapest i a la d’or del mundial de Barcelona 2013.