Més esport

Catalunya millora i jugarà els vuitens del mundial

Corfbol. L’equip de Xavi Vidal derrota Nova Zelanda per un ajustat 15-13 i passa com a tercer del grup A. El seu rival serà demà la selecció de Portugal, que ha acabat primera del grup C

La selecció catalana va derrotar ahir Nova Zelanda per 15-13 en el mundial de Sud-àfrica i es va classificar per als vuitens. Els de Xavi Vidal s’enfrontaran demà en la segona fase a la selecció de Portugal, que ahir va vèncer Alemanya (10-14) i va segellar el primer lloc del grup C.

Catalunya va sumar el primer triomf del campionat després d’encaixar dues derrotes contra la República Txeca i contra els Països Baixos, el màxim favorit, i va acabar tercera del grup A.

La selecció es va mostrar de seguida superior amb atacs elaborats i una capacitat més gran de recuperar la pilota. Tanmateix, el primer punt va ser per als kiwis. L’1-1 de David Puertas va donar confiança al combinat català, que va tenir dos gols d’avantatge (3-1) gràcies a un altre tir d’Olga Gandia i un penal de Javi Navarro.

El segon quart va començar amb un intercanvi de cistelles, amb una jugada molt ben elaborada resolta per David Puertas (4-2) i una entrada de Miquel Gil (5-3). Tot i això, no va ser fins al 5-4 que la selecció no va agafar embranzida. Laia Rosa va recuperar els dos punts de diferència des de la mitjana distància i Javi Navarro, en l’últim minut, va situar el 7-4 al descans. David Puertas, de penal, i Jessica Lechuga van aconseguir el 9-5. Una diferència que van contribuir a conservar Olga Gandia (10-6) i Puertas, una altra vegada de penal (11-7). Però Catalunya no va sentenciar i Nova Zelanda va inquietar (11-9). L’equip de Vidal es va limitar a viure de la renda en l’últim quart tot i iniciar-lo amb tres cistelles consecutives de Jessica Lechuga, Daniel Fernández i Javi Navarro (14-9). Després només va anotar un penal de Navarro.