Més esport

Plata mundial en 470

Vela. Jordi Xammar i Nicolás Rodríguez fan un fora de línia en la sortida de la Medal Race, són desqualificats i acaben segons de la general. El títol és per als australians Belcher i Ryan

Jordi Xammar i Nicolás Rodríguez van guanyar la medalla de plata en el mundial de la classe 470 que s’ha disputat a la localitat japonesa d’Enoshima. El català i el gallec no van ser afortunats en la Medal Race, l’última regata que puntua doble, i que va decidir les posicions del podi. Xammar i Rodríguez van fer un fora de línia en la sortida, van sortir abans i no es van penalitzar ells mateixos anant enrere i tornant a prendre la sortida. Juntament amb dues embarcacions més van ser desqualificats. No van poder lluitar per la medalla d’or i van sumar 22 punts de penalització que els van fer perdre la primera posició que ocupaven abans de la sortida. Tot i això, la segona plaça la tenien assegurada.

El títol mundial i la medalla d’or van ser per als australians Mathew Belcher i Will Ryan, que van començar el dia en la segona posició, a un sol punt del català i el gallec. Belcher i Ryan també van sortir abans, però ells si que van donar la volta i van tornar a sortir. Al final van ser tercers en la Medal Race i es van assegurar la primera posició del mundial amb 30 punts. Jordi Xammar i Nicolás Rodríguez van acabar segons amb 45 punts, mentre que van completar el podi els suecs Anton Dahlberg i Fredik Bergström després de guanyar la Medal Race definitiva i acabar amb 54 punts. Els suecs van superar en la regata final les tripulacions de Grècia i França –que estaven empatades en el tercer lloc abans de la Medal Race–, i les van deixar a dos i quatre punts, respectivament.

El català i el gallec han fet un gran mundial i en la fase de qualificació van guanyar set de les onze regates; el seu pitjor resultat ha estat una novena posició, a banda del fora de línia en la Medal Race definitiva. En el subcampionat mundial Jordi Xammar i Nicolás Rodríguez van millorar el resultat que havien aconseguit fa un any en el mundial d’Aarhus, a Dinamarca, en què van acabar en la tercera posició.

UN GRAN MUNDIAL

7
victòries
en les onze regates de la fase de qualificació per a Xammar i Rodríguez.

EL PROTAGONISTA

Hem fet un campionat realment bo. Estem orgullosos de com hem navegat. Ens sentim forts i creiem que podíem haver guanyat
Jordi Xammar

Mas i Cantero són cinquenes

En la classe 470 femenina la barcelonina Sílvia Mas i la canària Patricia Cantero van acabar el mundial en la cinquena posició després d’ocupar la desena plaça en la Medal Race que van disputar les deu primeres de la general. Mas i Cantero van sumar 94 punts i van quedar lluny de les places de podi. El títol mundial el van guanyar les britàniques Hannah Mills i Eilidh McIntyre amb 62 punts, només tres punts menys que les japoneses Ai Kondo i Miho Yoshioka (65). El podi el van completar les franceses Camille Lecointre i Aloïse Retornaz amb 72 punts.