Handbol

Cindric: “Puc arribar a ser el líder d’aquest equip”

Handbol. El central arriba al Barça amb les idees ben clares sobre com pot ajudar l’equip en circumstàncies com les que van provocar la derrota en les semifinals de la lliga de campions

El central croat Luka Cindric (26 anys, 1,82 m), el gran fitxatge del Barça d’handbol aquesta temporada, no va defugir la pressió que suposa jugar al Palau en l’acte de presentació al Palau Blaugrana. “Puc arribar a ser el líder de l’equip”, va sentenciar. Cindric, que ha signat per quatre temporades, va obrir, això sí, el diccionari de tòpics davant els mitjans. “Des que vaig començar a jugar he somiat que un dia arribaria al Barça. Per la manera com juga aquest equip, m’hi veia a mi mateix”, va explicar l’internacional, format al Karlovac del seu país (2012-2014).

Cindric va recordar el gol que va fer amb el Vardar en la final a quatre del 2017 i que va eliminar el Barça quan només faltaven tres segons per al final: “Espero poder fer un gol com aquell amb el Barça, que ens ajudi a guanyar un títol.” Cindric va ser escollit el jugador més valuós d’aquella final a quatre històrica per al Vardar ja que els macedonis van aixecar el seu primer títol. Després d’aquell títol Cindric va fitxar pel Kielce polonès de Talant Duixebàev, club que va decidir traspassar-lo al Barça. “La temporada passada el Barça va ser el millor equip d’Europa, però en les semifinals de Colònia va fer mitja part dolenta; soc aquí per reforçar un aspecte, la penetració ofensiva, que potser va faltar aquell dia”, va admetre el croat. El Barça va pagar més d’un milió d’euros al Kielce per Cindric, que encara tenia dos anys més de contracte.

Tres centrals

El nou jugador blaugrana compartirà la posició de central amb dos dels millors jugadors del món en aquesta posició: l’islandès Aron Pálmarsson i l’espanyol Raúl Entrerríos. “Són dos jugadors de nivell mundial però no penso en ells com a rivals en una posició concreta sinó com a companys. Això és un esport d’equip i no de jugadors individuals”, hi va afegir.

A banda de jugar al Vardar i el Kielce, Cindric també va jugar a l’Skopje amb l’entrenador que el va descobrir a Croàcia, Lino Cervar.

COLÒNIA 2017

“Espero marcar amb el Barça un gol tan decisiu com el d’aquell dia”

COLÒNIA 2019

“El Barça va ser el millor equip de la temporada, però va tenir mitja part dolenta”

Serdio, el tercer pivot

Cindric és un dels millors jugadors del món i el seu fitxatge va caure com una vertadera bomba en el món de l’handbol. Això ha fet que l’arribada de l’altra incorporació de l’equip, l’expivot internacional del Valladolid Abel Serdio, que es va anunciar ja fa mesos, hagi passat més desapercebuda. Xavi Pascual ja va dir fa uns dies que necessitava Serdio sobretot per l’aspecte defensiu i perquè un gran equip d’Europa ha de disposar de tres pivots de gran nivell. Els altres dos són els experimentats Fàbregas i Sorhaindo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)