Atletisme

Catrofe, quart en els 1.500 m dels Panamericans

Atletisme. L’atleta palafrugellenc del Santa Cristina excel·leix en una cursa de gran nivell

El palafrugellenc Santi Catrofe (CA Santa Cristina d’Aro) es va quedar a tocar de la medalla en el seu debut en una gran competició internacional amb la selecció de l’Uruguai, els Jocs Panamericans, que es disputen aquests dies a Lima (Perú). En una final d’altíssim nivell el campió de Catalunya (3:43.17) va ser superat només pel mexicà José Carlos Villarreal (3:39.93), el nord-americà John Gregoek (3:40.42) i el canadenc William Paulson (3:41.15) en una cursa eminentment tàctica. El quart lloc es va acabar decidint per mil·lèsimes, ja que el baix-empordanès i l’argentí Frederico Bruno van entrar plegats.

Catrofe, que s’entrena amb Josep Carballude –el descobridor d’Adel Mechaal–, compagina la temporada de pista a Catalunya i Espanya amb les competicions del seu país. Abans de ser campió de Catalunya dels 1.500 m al Serrahima, va ser campió uruguaià de la mateixa distància i es va quedar a tocar de la mínima per al mundial de Doha. Amb la selecció catalana va competir en el campionat d’Espanya de federacions, en què va ser tercer, just abans de marxar cap al Perú per competir amb l’Uruguai.