Més esport

Catalunya acaba desena el mundial de Sud-àfrica

Corfbol. La selecció de Xavi Vidal va perdre contra Anglaterra (15-19) el partit pel novè lloc. Havia superat la fase regular, però va quedar eliminada en els vuitens de final contra Portugal

La selecció catalana de corfbol va perdre contra Anglaterra (15-19) el partit pel novè lloc del mundial de Durban (Sud-àfrica) i va tancar la competició desena. Catalunya va saltar a la pista molt afinada, amb un Javi Navarro que anotava en el desè segon i també feia el segon punt (0-2, 2’). Però la pressió d’Anglaterra i les males eleccions en atac dels jugadors de Xavi Vidal van permetre que el rival capgirés el resultat i acabés el primer quart tres punts amunt (4-7).

A l’inici del segon, Joel Rus va tallar una ratxa de vuit minuts sense marcar (5-7). Alba Rosa i Jéssica Lechuga van reduir la diferència al mínim (7-8), i Catalunya va buscar l’empat amb insistència, però sense èxit, en els últims minuts abans del descans.

La sortida de Catalunya en la segona part va ser fulgurant. Clara Cruz va assolir finalment l’empat i Javi Navarro i Olga Gandia (tres punts en el tercer temps) culminaven un parcial de 5-0 (10-8). En el seu pitjor moment, Anglaterra va reaccionar amb eficàcia. Ikwuemesi va marcar per al seu equip després de deu minuts de sequera, i Jones i Debenham van recuperar el domini (10-11). Les alternances en el marcador van ser constants fins al final del quart, que va acabar amb empat a 14. La competitivitat de Catalunya es va esvair en l’últim quart, en què Anglaterra es va exhibir, sobretot amb una encertadíssima Neala Brennan (6 punts en tot el partit), i va sentenciar amb el 15-19.

Catalunya va superar la lliga regular, però va perdre els vuitens de final contra Portugal i va jugar la fase pel novè lloc. Tot i guanyar els dos primers partits, no va poder superar Anglaterra.