Atletisme

Jaël Bestué iguala el seu rècord d’Espanya sub-20

Atletisme. La santcugatenca passa a la final dels 100 m de la superlliga europea amb un gran registre d’11.43. El lleidatà Bernat Erta fa la millor marca estatal en el relleu 4x400 m mixt

Jaël Bestué va fer una gran actuació en la primera jornada de la superlliga europea que s’està disputant a Bydgoszcz (Polònia) i es va classificar per la final dels 100 m amb la cinquena millor marca de les dotze participants. La santcugatenca va ser tercera en la segona sèrie amb un registre de 11.43, i va igualar el seu propi rècord d’Espanya sub-20 i la seva marca personal. Jaël Bestué havia fet aquest mateix registre fa uns dies quan va guanyar la medalla de bronze en l’europeu sub-20 de Boras (Suècia). En la segona sèrie Jaël Bestué va ser tercera darrere de la francesa Carolle Zahi, que va guanyar amb 11.20, i la grega Rafailía Spanoudáki-Hatziríga, que va ser segona amb 11.40. El millor registre de totes les participants va ser per a la britànica Daryll Neita, que va guanyar la primera sèrie amb 11.19, i la segona plaça va ser per la polonesa Ewa Swoboda amb 11.23.

El lleidatà Bernat Erta va disputar el relleu 4x400 m mixt, que no puntua per a la competició, i, juntament amb Andrea Jiménez, David Andrés Echeverry i Carmen Avilés, va batre el rècord estatal amb 3:20.47 en ser segons de tres equips.

La selecció espanyola va fer una bona actuació en la primera jornada, tot i que va ocupar la vuitena posició, ja que només van puntuar dues proves, el disc femení i la javelina masculina. June Kintana va ser onzena en el disc (50,63 m), i Manu Quijera va aconseguir una inesperada quarta posició en la javelina (75,64 m). Les victòries van ser per a Alemanya, en disc es va imposar Claudine Vita amb 61,09 m, i en la javelina Julian Weber va guanyar amb 86,86 m. Les altres deu proves van ser classificatòries i el combinat estatal va situar a vuit atletes en les finals de 100 i 200 m, tant masculina com femenina, 400 m, 110 m tanques i 400 m tanques masculina i 100 m tanques femenina.

La banyolina Esther Guerrero competirà avui en els 800 m, i demà serà el torn del palamosí Adel Mechaal en els 3.000 m i de la torrenca Berta Castells en el martell. Castells arribarà a les 56 internacionalitats amb Espanya, només superada per Ruth Beitia i Maite Zúñiga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)