Handbol

Serdio: “No podia deixar escapar aquest tren”

Handbol. El nou pivot del Barça, que va començar a jugar a handbol amb 15 anys, es mostra convençut de ser útil en el joc del Barça

El pivot asturià Abel Serdio ha assegurat, en la seva presentació com a nou jugador del Barça que, per a ell, és “un somni” vestir de blaugrana, ja que considera que “és el millor equip al que pot aspirar un jugador espanyol”. “Estic molt content de conèixer grans jugadors com Aron Pálmarsson, Cedric Sorhaindo o Raúl Entrerríos, i coincidir amb ells al vestidor és una cosa excepcional”, va subratllar.

Natural d’Avilés, on es va formar, Serdio, de 25 anys, 1,95 metres d’altura i 100 quilos de pes, va fitxar pel Barça a finals de gener, quan encara militava a l’Atlètic Valladolid, amb el qual ha finalitzat contracte. Ha fitxat pel conjunt blaugrana per dues temporades amb opció a una tercera.

Es considera un jugador que pot “tant atacar com defensar” i que encaixa en el perfil que buscava el Barça: “Crec que ja ho vaig demostrar en el meu debut amb la selecció, perquè tant el seleccionador, Jordi Ribera, com el meu entrenador, Xavi Pascual, és el que em demanen, i crec que compleixo amb els requisits”.

Estar al Barça ha suposat un canvi important en el seu dia a dia perquè, “aquí l’exigència és molt més gran que” en el seu anterior equip. “Aquí has d’estar al cent per cent en cada moment. Encara que, d’una altra banda, això et fa millorar”, ha postil·lat.

Aquesta temporada es compleixen només deu anys des que Serdio va començar a jugar a handbol i ell mateix es mostra sorprès de la seva progressió. “Arribar en deu anys al Barça i fer-ho amb només 25 és un gran èxit per a mi, però si no agafava aquest tren mai no hagués sabut fins on puc arribar”, ha afirmat.

Amb Ludovic Fábregas i Cedric Sorhaindo en la mateixa posició, és conscient que haurà de lluitar per fer-se un lloc: “Sé que tindré gran competència, però sabia on venia i sé que, a nivell mundial, no soc tan important com ells dos, però soc aquí per donar suport a l’equip en el que pugui”.

“Si he de descansar, descanso, i si he de jugar minuts importants, els jugaré perquè estic convençut que ho puc fer bé”, ha manifestat.

La mort del seu pare José Antonio el mes d’octubre passat va ser un cop dur per a ell. En el seu honor llueix en la samarreta ’A Serdio’: “La ’A’ és pel meu nom i el cognom ’Serdio’ en honor d’ell.

PROTAGONISTA

Crec que compleixo tots els requisits que vol Xavi Pascual, ja ho vaig demostrar amb la selecció espanyola
Si he de jugar minuts importants ho faré perquè estic convençut que ho puc fer bé
Abel Serdio
JUGADOR DEL BARÇA

Estrena a la pista del Kiel

El Barça juga demà el seu primer partit de la pretemporada aquesta tarda a la pista del THW (15h45), un dels històrics de l’handbol europeu que la temporada passada va guanyar dos títols de prestigi, la copa EHF i la copa alemanya. Serà el debut de Cindric i Serdio amb la samarreta blaugrana. Els alemanys també tenen dues novetats. Han perdut Wolff (Kielce) i l’han substituït per Quenstedt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)