Esports de muntanya

Jornet aspira al setè triomf en la Sierre Zinal

Curses de muntanya. El català té el rècord de victòries d’aquesta prova suïssa, però li queda batre el rècord de temps de Jonathan Wyatt (2h29:12)

Kilian Jornet aspira demà a la seva setena victòria en la 46a edició de la Sierre Zinal, una de les proves més competitives del calendari internacional de curses de muntanya. El recorregut, de 31 km, enllaça les poblacions de Sierre (570 m) amb Zinal (1.680 m), al cantó suís de Valais. En no tractar-se d’una prova circular, el desnivell té més metres d’escalada (2.100 m) que de descens (800 m). Es tracta d’un traçat poc tècnic i ràpid, amb seccions planes a l’inici en les quals la resta de favorits, com ara el nord-americà Jim Walmsley, intentaran treure diferències al català, dominador com ningú en els trams més inclinats.

Kilian té el rècord de victòries en la prova (ha guanyat els anys 2009, 10, 14, 15, 17 i 18), però se li resisteix el rècord de temps, que va marcar el neozelandès Jonathan Wyatt el 2003 amb un registre de 2h29:12. El millor temps del català a la Sierre Zinal és el que va fer l’any passat (2h31:39).

Entre els rivals de Jornet també hi haurà l’italià David Magnini, vencedor de la Dolomites Skyrace i la Marató del Mont Blanc, o el francès Thibaut Baronian, tercer en l’última Zegama, guanyada per Jornet.

En la categoria femenina, la kenyana Lucy Wambui Murigi, vencedora tres cops (2015, 17 i 18), serà la corredora a batre. La nòmina d’adversàries inclou la vencedora de la Zegama, la noruega Eli Anne Dvergsdal, l’holandesa resident a Catalunya Ragna Debats o la catalana Eli Gordón.

La Sierre Zinal és la quarta prova puntuable per a les Golden Trail Series, que lideren el polonès Bart Przedwojewski, en nois, i la neozelandesa Ruth Croft, en noies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)