Ciclisme

Elia Viviani, nou campió d’Europa

Ciclisme. L’italià del Deceuninck, que el 2020 correrà amb el Cofidis, relleva el seu compatriota Matteo Trentin (Mitchelton)

Elia Viviani (Deceuninck - Quick Step) ha guanyat el campionat d’Europa a Alkmaar, resolt en els darrers quilòmetres entre els tres corredors que han acabat al podi. El belga i company d’equip de l’italià, que el 2020 correrà al Cofidis, Yves Lampaert, ha guanyat la plata i Pascal Ackermann (Bora) el bronze.

La selecció espanyola, un any més, no ha presentat equip per a la categoria elit masculina, la cursa de fins de la qual tenia 172,6 quilòmetres amb una primera volta gran de 44 i onze més d’11,5.

“La tàctica ha estat diferent a la prevista perquè pensàvem que acabaria en esprint” ha dit el nou campió d’Europa, plata el 2017 i que ha definit com a molt dur el circuit, amb llambordes i vent. Viviani relleva Trentin (Mitchelton) com a campió d’Europa; amb qui ha decidit trencar la cursa amb l’escapada que ha resultat definitiva.

La tàctica d’Itàlia

La cursa la tenia dominada la selecció italiana quan ha aconseguit filtrar quatre homes en la fuga (Trentin, Consonni, Cimolai, Viviani), de tretze unitats –només alemanya hi tenia més d’un corredor (Ackermann i Selig)– i amb uns 20 segons de marge respecte el pilot de perseguidors liderat entre altres per la selecció polonesa, que no tenia ningú al davant. Itàlia ha mantingut el marge i, quan Cimolai s’ha deixat caure el belga del Deceuninck Ives Lampaert, Pascal Ackermann (Bora) i Viviani han deixat enrere la resta d’escapats a més d’una volta pel final.

Lampaert ha estat el primer dels tres en intentar-ho a 3,5 quilòmetres per acabar i, sense forces, Ackermann ha deixat la responsabilitat a Viviani que, en un tres i no res, ha atrapat el seu company d’equip mentre l’alemany s’havia de resignar amb pujar al podi per rebre el bronze. L’italià no ha tingut cap problema per superar el belga, amb un canvi de ritme a menys de 150 metres per acabar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)