El Barça fa un pas endavant a Montpeller

Handbol. L’equip blaugrana es mostra resolutiu en atac i tot i les llacunes defensives obté un triomf de prestigi contra el campió europeu del 2018

MONTPELLER 30 BARÇA 37

MONTPELLER:Sego; Trucanovicius, Descat (3), Porte (4), Lenne (2), Afgour (4), Duarte (3) –set inicial–; Portner (p.s.,1), Simonet (2), Villeminot, Grebille (1), Bos (1), Petterson (3), Richardson (6) i Soussi.BARÇA:Gonzalo; Tomàs (2), Entrerríos (1), Andersson (2), Ariño (3), Dolenec (8, 4 p.), Fàbregas (3) –set inicial–; Möller (p.s.), Sorhaindo, Pujol, Serdio (1), N’Guessan (2), Aleix (2), Mem (5), Cindric (4), Pálmarsson (3) i Oliveras (1).PARCIALS:3-3, 6-6, 7-8, 10-12, 13-14, 16-19; 18-20, 21-23, 22-25, 24-30, 27-34 i 30-37.ÀRBITRES:Artes i Bolla.PÚBLIC:5.500 espectadors al Sud de France Arena.

El Barça va segellar una victòria de prestigi en el Sud de France Arena de Montpeller en el segon partit amistós de pretemporada. El conjunt de Xavi Pascual es va imposar amb autoritat a l’equip occità, que des que va eliminar els blaugrana en els vuitens de final de la lliga de campions del 2018 no ha estat capaç de tornar-los a superar.

Com era d’esperar, el Barça va fer un pas endavant respecte del partit de diumenge al Lanxess Arena contra el Kiel (33-29) i va ser més recognoscible, amb el típic joc de contraatac amb què va brillar a Europa durant el curs passat. Es van notar els majors automatismes de l’equip, tot i que en defensa –6-0 a la primera part i 5-1 en la segona– encara va encaixar una xifra excessiva de gols. Si més no aquest va ser el parer d’un dels baluards blaugrana, Ludovic Fàbregas, un dels destacats contra el seu exequip. També va brillar un altre exjugador del Montpeller, Jure Dolenec, màxim golejador del partit amb vuit dianes i infal·lible des del punt de penal, amb 4 de 4. Precisament, un gol del lateral eslovè va situar el Barça al capdavant en el minut 12 (7-8) i tot i alguna reacció occitana (22-23) ja no va cedir la iniciativa fins al final. En l’aspecte ofensiu, també van destacar els 5 gols de Dika Mem i els 4 del croata Luka Cindric, cada cop amb més protagonisme i que es va estrenar com a golejador blaugrana.

Supercopa, a l’horitzó

Després del cap de setmana de descans, el Barça afrontarà dimarts 20 d’agost (20.30 h) les semifinals de la Supercopa de Catalunya a la pista de l’Avannubo BM La Roca. Si es compleix la lògica i la jerarquia, la final seria divendres a Igualada (21 h) contra el Fraikin BM Granollers.

ELS PROTAGONISTES

Respecte al Kiel, hem aguantat més el ritme de joc i amb més automatismes. Necessitem partits
Xavi Pascual
entrenador del barça
Hem estat bé en el contraatac i en l’atac posicional, però hem de millorar en defensa