Waterpolo

La Sirena Mataró reté la boia americana Brigitta Games

Waterpolo. La jugadora no compta en els plans del seleccionador dels Estats Units amb vista a Tòquio 2020. La francesa Derenty cobrirà la plaça a la porteria, ja que Willemsz torna a Holanda

La Sirena CN Mataró podrà tornar a comptar amb els serveis de la boia dels Estats Units Brigitta Games, una de les peces que faltaven per encaixar l’il·lusionador i ambiciós projecte del curs vinent. Acabada la temporada i amb els Jocs de Tòquio 2020 a l’horitzó, el club mataroní donava per perduda la continuïtat de la jugadora internacional de Colorado, però, en vista que el seleccionador dels Estats Units, Adam Krikorian, no compta amb ella –en el mundial de Gwangju només va competir en el waterpolo platja–, la boia ha decidit allargar la seva estada a la capital maresmenca.

La continuïtat de Games no ha estat l’única novetat d’aquest estiu en el club mataroní. La portera holandesa Debby Willemsz, que ja havia defensat els colors mataronins durant dos cursos –2016-18–, era inicialment l’encarregada de cobrir la baixa de la també nord-americana Gaby Stone. Willemsz, però, tornarà a l’òrbita de la selecció oranje després de la renúncia de Laura Aarts i, per tant, haurà de continuar jugant al seu país per preparar la cita olímpica. La plaça a la porteria mataronina la cobrirà finalment Lorène Derenty, titular en la selecció francesa. Derenty s’afegeix al fitxatge estel·lar de la barcelonina Anni Espar (CN Sabadell), i a les també internacionals catalanes Anna Gual (CN Sant Andreu) i Irene González (Universitat de Hawaii). Amb aquestes incorporacions i la continuïtat de Marta Bach, Helena Lloret, Laura Vicente, Clara Cambray i Alba Bonamusa, tot i que bona part del curs serà a Hawaii, l’entrenadora Marina Zablith disposarà d’un grup molt potent per plantar cara a la supremacia del CN Sabadell o intentar recuperar el segon lloc que li ha pres les últimes temporades el CN Sant Andreu.

Un curs apassionant

Del ball de fitxatges de l’estiu, el CN Sant Andreu sembla a priori el més perjudicat. En tot cas, el conjunt de Javi Aznar sempre ha disposat d’un bon planter i continuen a l’equip jugadores determinants com Maria Elena Sánchez i Paula Crespí, subcampiones del món a Gwangju. El CE Mediterrani, liderat per la millor jugadora del mundial, Roser Tarragó, i la també internacional Clara Espar, també té moltes coses a dir en la pròxima lliga. Aquests tres equips –el Sant Andreu, el Mataró i el Mediterrani–, juntament amb el pentacampió i defensor del títol de l’Eurolliga, el poderós Astralpool Sabadell, formaran la millor representació de la història del waterpolo femení català en les competicions europees. Qui encara no té plaça continental, però ben segur que intentarà guanyar-s’hi un lloc el curs vinent, és el CN Terrassa, que sota la direcció de Xavi Pérez ha apostat clarament pel conjunt femení. Quatre reforços de luxe, Paula Leitón, Bea Ortiz, Pili Peña i Olga Domènech, avalen un projecte molt engrescador. S’albiren, per tant, una competició de lliga i un curs d’allò més apassionants.

LA DADA

El CN Sabadell, el Sant Andreu, el Mataró i el Medi jugaran a Europa el curs vinent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)