Hoquei sobre herba

Reacció obligada a Anvers

Hoquei sobre herba. L’equip espanyol supera Gal·les amb autoritat i es jugarà la segona plaça de semifinals de l’europeu contra Anglaterra

Espanya 5 gal·les 1

ESPANYA:Cortés; Enrique, Delàs, González, Iglesias, Sallés, Tarrés, De Frutos, Ruiz, Romeu i Quemada. També van jugar: Sánchez, Rodríguez, Arana, Piera, Lleonart i Boltó.GAL·LES:Fortnam; Kyriakides, Draper, Prosser, Shipperley, Hutchinson Bradshaw, Furlong, Gooch, Jones u Hawker. També van jugar: Naughalty, Furlong, Carson, Kelly, Dolan-Gray, Francis i Tranter.GOLS:1-0 (3’) Iglesias. 2-0 (14’) Quemada. 3-0 (28’) Ruiz. 4-0 (36’) Romeu. 4-1 (42’) Furlong. 5-1 (56’) Quemada.

Sòlida en defensa i resolutiva en atac, la selecció espanyola va sumar un triomf tan contundent com obligat contra Gal·les per continuar aspirant al segon lloc de grup i a una plaça per a les semifinals de l’europeu. L’equip de Fred Soyez tancarà la primera fase demà contra Anglaterra (13.30 h), que ahir va perdre contra Bèlgica (0-2).

La connexió entre els jugadors del Club de Campo Quique González de Castejón i Álvaro Iglesias va provocar el primer gol de la selecció espanyola quan només s’havien disputat 3 minuts de joc. La diana només de començar va proporcionar molta tranquil·litat al combinat de Soyez, que va poder posar en pràctica el seu full de ruta contra un rival molt físic, rocós i tot punt d’honor. L’aparició de Xavi Lleonart, inèdit contra Bèlgica per unes molèsties físiques, va suposar encara més pólvora per al conjunt estatal. Precisament, el jugador del RC Polo va provocar el primer penal córner que Pau Quemada es va encarregar d’executar. Ja en el segon quart, Vicenç Ruiz va recuperar una bola i ell mateix va rubricar l’acció després d’una gran triangulació de l’atac espanyol.

Després de la represa, el conjunt de Soyez va continuar en estat de gràcia de cara a porteria i Pepe Romeu va ampliar diferències gràcies a un altre penal córner. La selecció de Gal·les va sortir per fi de la cova i va respondre amb la mateixa moneda, amb un gol en el seu primer penal córner del partit. En l’últim quart d’hora de joc, el conjunt estatal va malbaratar fins a quatre penals córner, però encara hi va haver temps perquè Quemada rubriqués la golejada final després d’un toc subtil des de dins de l’àrea rival.

Duel contra Holanda

Després de la victòria per la mínima contra Rússia (1-0), el combinat espanyol femení intentarà conservar el primer lloc de grup contra Holanda, la millor selecció del món.