Ciclisme

Nairo i el seu guant blanc

Ciclisme. El colombià del Movistar guanya la segona etapa de la Vuelta, la primera en línia, amb un atac a 3 quilòmetres quan anava en una escapada de sis. Roche, nou mallot vermell

Nairo Quintana va executar, a la perfecció i en silenci, el pla que li assegura no marxar amb les mans buides de la Vuelta, la cursa que va guanyar el 2016 i la darrera que corre amb el Movistar. El triomf del colombià contrasta amb la desfeta de Marc Soler, que va cedir gairebé 10 minuts despenjat en la pujada al puig Llorença (2a categoria), a 25 del final i amb Alejandro Valverde esmicolant el grup de favorits en les rampes més dures. Coses de la tricefàl·lia. També va quedar descartat de la general, en el mateix moment que el vilanoví, el cap de files de l’Ineos, Poels –de la Cruz és el més ben situat de l’equip que el deixava fora– o una de les apostes del Jumbo, Kruijswijk. L’altra, Roglic, va ser el gran animador de la jornada, baixant.

“He vist el moment, no he mirat enrere i si arribava, arribava”, va dir el colombià, segon en la general a 2 segons de Nicolas Roche (Sunweb), el millor dels sis escapats en la contrarellotge per equips que obria la Vuelta.

Roglic va ser el desencadenant de l’escapada, en el descens de Llorença quan al davant no arribaven a la vintena d’unitats. Quintana, Urán (EF), Nieve (Mitchelton), Aru (UAE) i Roche s’hi van sumar, atents, i van deixar l’Astana i Miguel Ángel López sols al darrere en un segon grup de deu, sense col·laboració i deixant al mallot vermell tota la responsabilitat. Roche ja era el líder virtual, a 10 quilòmetres per acabar i 20 segons sobre Superman. A tres eren més de 30 i quan Roglic –Jumbo va perdre 40 segons dissabte– o Uran havien fet la feina. Quintana amb el seu guant blanc, el mateix amb què va guanyar el Giro el 2014, va atacar sol. Nieve no el va neutralitzar en el primer moment i la resta no es van entendre per caçar el colombià, que, un mes després del triomf d’etapa al Tour (25 juliol, etapa 18), ja té el petit botí a la Vuelta.

Etapa 2 (199,6 km)
1r Nairo Quintana (Movistar) 5h11:17
2n Nicolas Roche (Sunweb) a 0:05
3r Primoz Roglic (Jumbo) m.t.
4t Rigoberto Uran (Ed. First) m.t.
5è Fabio Aru (UAE) m.t.
6è Mikel Nieve (Mitchelton) a 0:08
7è Sergio Higuita (Ed. First) a 0:37
15è Miguel Ángel López (Astana) m.t.
37è David de la Cruz (Ineos) a 1:43
71è Antonio Pedrero (Movistar) a 1:54
118è Marc Soler (Movistar) a 9:51
General (213 km)
1r Nicolas Roche (Sunweb) 5h26:12
2n Nairo Quintana (Movistar) a 0:02
3r Rigoberto Uran (Ed. First) a 0:08
4t Mikel Nieve (Mitchelton) a 0:22
5è M.Á. López (Astana) a 0:33
34è David de la Cruz (Ineos) a 2:04
67è Antonio Pedrero (Movistar) a 3:31
101è Marc Soler (Movistar) a 10:03
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)