Tennis

Serena apallissa Xaràpova en l’obert dels EUA

Tennis.

La sessió nocturna a la pista central Artur Ashe, ja en la matinada catalana, va començar amb un acte protocol·lari d’inauguració que va incloure parlaments, una actuació musical i la interpretació solemne de l’himne dels Estats Units. Tot seguit, per acabar d’engalanar el dia, la sis cops campiona Serena Williams (8) ha apallissat la devaluada russa Maria Xaràpova per un doble 6-1 en només 59 minuts. La campiona del 2006 no ha pogut assumir la velocitat i la profunditat d’una inspirada Serena que s’ha reconciliat amb l’escenari després d’haver perdut la final de l’any passat davant de la japonesa Naomi Osaka en un duel en que la nord-americana va protagonitzar una discussió molt agre i desagradable amb el jutge de cadira i el va acusar de masclista quan la va amonestar per coaching il·legal. La petita de les Williams, per tant, presenta candidatura. La seva pròxima rival serà la nord-americana Caty McNally.

Tot i que ha iniciat el partit amb un trencament (2-0), Roger Federer (3), per la seva banda, s’ha enganxat els dits en el primer set davant del desconegut indi Sumit Nagal (190è), que mai no ha guanyat un partit ATP, però després ha agafat el fil: 4-6, 6-1, 6-2 i 6-4 en dues hores i 29 minuts. El triomf segella matemàticament la seva dissetena classificació per disputar la copa Masters a Londres. Ja estaven classificats prèviament Novak Djokovic i Rafa Nadal. En la segona eliminatòria de Nova York se les haurà amb el bosnià Damir Džumhur. entre les eliminacions de la primera jornada destaca la de l’italià Fabio Fognini (11), que ha caigut contra el canoner nord-americà Reilly Opelka –26 aces aprofitant els seus 2m11– per 6-3, 6-4, 6-7(6) i 6-3.

Pel que fa als catalans, Paula Badosa i Marcel Granollers debutaran entre la tarda i el vespre d’avui a Catalunya el seu primer partit, mentre que Albert Ramos i Aliona Bolsova entraran a la pista de matinada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)