Handbol

El Barça, a la conquesta de la Super Globe de Dammam

Handbol. L’equip blaugrana comença contra l’Al-Duhail qatarià la defensa del títol del mundial de clubs, que deixa la seu de Doha i recupera les dates habituals en plena pretemporada

El Barça defensarà a partir d’avui el títol de la Super Globe, que després de gairebé una dècada canvia de seu, de Doha (Qatar) a Dammam (Aràbia Saudita), però recupera les dates habituals en plena pretemporada. El tècnic blaugrana Xavi Pascual segur que haurà aplaudit de valent que el torneig es torni a disputar en aquest moment del curs perquè l’any passat es va fer a mitjan octubre, enmig de la lliga de campions i de la lliga Asobal, i va obligar la plantilla a un esforç extra considerable. De fet, l’expedició, que va viatjar directament des de Brest (Bielorússia) a Doha després del compromís europeu, va haver de recórrer 15.000 quilòmetres en vuit dies, i va jugar cinc partits de tres competicions diferents. En tot cas, l’esforç va pagar la pena perquè el Barça va conquerir la seva quarta corona mundial després de vèncer en la final el Füchse Berlín (24-29).

En aquesta edició, el Barça s’estrena amb l’AlDuhail (Qatar), el campió asiàtic, en el tercer partit dels quarts de final. Pascual tindrà informació del rival més que fiable perquè des d’aquest curs la seva mà dreta a la banqueta, exercint com a segon entrenador, és Fernando Barbeito, que la temporada passada era el tècnic del club qatarià. Si es compleixen els pronòstics i els clubs europeus imposen la seva jerarquia, el Barça s’enfrontaria en semifinals al vencedor del partit entre l’Al-Wehda, el conjunt amfitrió, i el Taubaté brasiler, campió sud-americà. En tot cas, l’equip blaugrana esquivaria els altres dos clubs europeus, el Vardar i el Kiel, fins a una hipotètica final. “No mirem més enllà del partit de dimecres perquè tots els equips ens mereixem el màxim respecte. No ens decantarem del nostre guió independentment del que hàgim fet. Ara pensem en l’Al-Duhail i després ja ho veurem”, sentencia Pascual. L’expedició blaugrana, via Dubai, es va desplaçar a Dammam amb els setze disponibles del primer equip i Àlex Pascual, del B. Aleix Gómez és dubte després de la lesió que es va fer al peu en la final de la supercopa catalana.

ELS VESTIDORS

És una competició oficial i volem guanyar, però som conscients del moment que estem
Xavi Pascual
entrenador del barça

LA XIFRA

4
títols
de la Super Globe són els que ha guanyat el Barça, el club més guardonat
Any, seu i campió
1997 (Viena) CB Cantabria
2002 (Doha) Al-Sadd
2007 (el Caire) Ciudad Real
2010 (Doha) Ciudad Real
2011 (Doha) THW Kiel
2012 (Doha) Atlético de Madrid
2013 (Doha) Barça
2014 (Doha) Barça
2015 (Doha) Füchse Berlín
2016 (Doha) Füchse Berlín
2017 (Doha) Barça
2018 (Doha) Barça
Quarts de final (avui)*
QF1. Al-Wehda-Taubate 11.15 h
QF3. Zamalek-Kiel 13.30 h
QF2. Barça-Al-Duhail 16.20 h
QF4. Vardar Skopje-Al-Mudhar 19 h
Semifinals (demà)*
SF1. Vencedors QF3-QF4 16.20 h
SF2. Vencedors QF1-QF2 19 h
Final (dissabte) *
Vencedors SF1-SF2 13.20 h *(hora catalana)
En principi aquest serà el meu darrer any i el vull gaudir al màxim. És inevitable pensar-hi
Raul Entrerríos
central del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)