Ciclisme

Lliçó a Javalambre de Madrazo, que s’endú la victòria de la cinquena etapa

Ciclisme. El cantàbric supera totes les dificultats en l’ascensió final i s’imposa després d’una llarga escapada. ‘Superman’ López es posa líder de la general en substitució de Roche, que punxa en l’ascensió

Ángel Madrazo (Burgos BH) ha trobat el premi a la insistència en una etapa en què no s’ha rendit malgrat les dificultats que ha passat en l’ascensió final a Javalambre. El cantàbric ha aconseguit una victòria excel·lent després d’un llarga escapada des del primers quilòmetres. En la fuga l’han acompanyat el seu company d’equip Jetse Bol i el corredor del Cofidis José Herrada. Fins a tres vegades durant l’última ascensió (11,1 km al 7,8 per cent) Madrazo ha perdut la roda dels seus companys d’escapada, però els tres cops s’ha pogut refer i en els metres finals ha aconseguit escapar-se i creuar la meta en solitari.

L’escapada d’aquests tres corredors ha arribat a tenir més de deu minuts d’avantatge en l’Alt de Rubielos (km 98,6). En part per de la desídia del pilot, que amb prou feines s’ha mogut fins que no ha arribat al peu de Javalambre. Ha estat Alejandro Valverde (Movistar) qui, d’entre els favorits, ha animat la jornada amb un primer atac a 3,4 km de la meta. Miguel Ángel López (Astana), però, ha respost amb un ritme vertiginós i ha aconseguit deixar el murcià i Primoz Roglic (Jumbo) enrere. El colombià ha sortit esperitat a la caça dels escapats, però li ha faltat un quilòmetre per atrapar-los i optar a la victòria d’etapa. Malgrat tot, ha tret petroli del seu atac perquè s’ha posat líder de la Vuelta en substitució de Nicolas Roche (Sunweb), que ha punxat en l’ascensió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)