Tennis

Bolsova, l’única supervivent catalana

Tennis. La palafrugellenca es desfà per 6-3, 0-6 i 6-1 de la txeca Strycova (31), mentre que Ramos cau contra Monfils (13) en el seu debut

La palafrugellenca Aliona Bolsova (100 de la WTA) és l’única supervivent del tennis català quan ja s’ha completat la primera eliminatòria de l’obert dels Estats Units. Bolsova va derrotar, la matinada passada, la txeca Barbora Strycova (31), recent semifinalista a Wimbledon, per 6-3, 0-6 i 6-1, en un partit esquizofrènic d’una hora i 52 minuts. La catalana va jugar un primer set impecable en el qual, infal·lible, va aprofitar les quatre pilotes de trencament de què va disposar –7/8 en tot el partit–. Va desballestar Strycova movent-la de cantó a cantó i va rematar sovint els punts amb els seus grans cops paral·lels. La txeca va reaccionar en el segon parcial. Amb 0-3 en contra, Bolsova, amb molèsties al turmell dret, va demanat la presència del fisioterapeuta. La seva reacció es va manifestar amb virulència en el tercer acte. La seva pròxima rival serà la romanesa Sorana Cirstea (102).

L’altre català, Albert Ramos, va claudicar contra el francès Gael Monfils (13) per 7-6 (2), 6-4 i 6-3. El mataroní va abaixar el nivell a partir del 2-2 del tie-break del primer acte i ja no va retrobar el camí, tot i una reacció al cap i a la fi estèril quan va salvar tres pilotes de set en el segon parcial. Perdia per 5-1 i es va acostar fins al 5-4.

La gran sorpresa va ser l’eliminació de l’austríac Dominic Thiem (4) per 6-4, 3-6, 6-3 i 6-2 contra el desconegut italià de 30 anys Thomas Fabbiano (87), que tot just ha signat el seu 27è triomf en l’ATP. En canvi, Rafa Nadal va fer tota una exhibició contra l’australià John Millman, al qual va abassegar amb un ritme frenètic: 6-3, 6-2 i 6-2. Es tractava d’un rival perillós que l’any passat es va plantar als quarts i va eliminar Roger Federer en els vuitens, però va quedar diluït. A més de Thiem, pel mateix cantó del quadre del balear també han fet figa el grec Stefanos Tsitsipas (8) contra el rus Andrei Rublev; el rus Karen Khatxanov (9) a mans del canadenc Vasek Pospisil i el castellonenc Roberto Bautista (10) contra el kazakh Mikhaïl Kukuxkin.

Per dalt, Roger Federer (3) va sobreposar-se a l’ensurt inicial i va batre el bosnià Damir Dzumhur per 3-6, 6-2, 6-3 i 6-4. També va progressar contra el nord-americà Bradley Klahn el japonès i finalista el 2014 Kei Nishikori (7): 6-2, 4-6, 6-3 i 7-5.

Kyrgios acusa l’ATP de corrupta

L’australià Nick Kyrgios va vèncer el nord-americà Steve Johnson en tres sets, però en la roda de premsa va acusar l’ATP de corrupció per haver-lo multat amb 113.000 dòlars per la violació nou cops del codi de conducta en l’obert de Cincinnati en el partit contra Khatxanov. L’acusació li podria comportar una forta sanció de l’organisme. Kyrgios es va disculpar després a través de les xarxes socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)