Esports de muntanya

Pau Capell, entre els favorits de l’UTMB

Curses de muntanya. Andreu Simon va ser segon en l’OCC (55 km) i Pau Zamora, tercer en la MCC (40 km)

La Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB), la cursa de muntanya més famosa del món, es disputa avui (18 h) amb alguns corredors catalans amb possibilitats de fer un bon resultat. Pau Capell intentarà millorar el sisè lloc que va aconseguir el 2017. Jessed Hernández també aspira a acabar entre els deu primers. Entre els principals candidats a la victòria hi haurà el francès Xavier Thevenard, tres cops vencedor de la prova. El recorregut de la cursa tindrà 170 km i 10.000 m de desnivell positiu.

La setmana de l’UTMB ja ha tingut els primers podis catalans. Andreu Simon va ser segon en l’OCC (55 km i 3.500 m+), amb un temps 5h20:46, a menys d’un minut del vencedor, el noruec Stian Angermund-Vik (5h19:24). Eugeni Gil va ser cinquè (5h32:09) i Eduard Hernández, novè (5h39:40). En dones es va imposar la neozelandesa Ruth Croft (5h50:15). Anna Comet va ser quarta (6h23:42); Mònica Comas, setena (6h42:14), i Tina Bes, desena (6h50:05). En la MCC (40 km i 2.300 m+), Pau Zamora va ser tercer (3h53:27). Va guanyar el suís Cesar Costa (3h40:46).