Handbol

Reacció fulminant

Handbol. El Barça supera l’Al-Wehda després d’un primer temps discret (16-13) i demà es jugarà el títol de la Super Globe contra el Kiel

AL-WEHDA 24 BARÇA 34

AL-WEHDA:Mohammad Alsalem; Alsubhi (4), Hammed, Alaw, Mahdinruhi Alsalem (5), Zeinelabedin (7), Hassan (3) –set inicial–; Almutairi (p.s.), Buinenko (3), Al Zahrani, Ali, Yahya, Saeed, Alkhdrawi, Alhafi i Almuwaleed.BARÇA:Möller, Tomàs (5), Entrerríos (1), Ariño (6), Petrus, Mem (3), Fàbregas (1) –set inicial–; Gonzalo (1, p.s), Sorhaindo (2), Andersson, N’Guessan (1), Aleix (1), Dolenec (2 p.), Cindric (7, 1 p.), Pascual i Pálmarsson (4).PARCIALS:2-3, 5-4, 8-7, 11-9, 13-10, 16-13; 18-16, 19-20, 20-24, 22-27,23-30 i 24-34.ÀRBITRES:Schulze i Tonnies. Van mostrar vermella directa a Alsalem («44’). Exclusions: Alsalem (5’ i 9’) i Zeinelabedin (29’, 54’), per part de l’Al-Wehda; i Petrus (3’), Pálmarsson (22’), Entrerríos (50’) i Sorhaindo (52’), per part del Barça.COMENTARI:Aleix Gómez va entrar a la convocatòria en el lloc d’Abel Serdio.

El Barça va fer els deures contra l’Al-Wehda i demà lluitarà contra el Kiel per conquerir la seva cinquena Super Globe, la tercera de consecutiva. L’equip blaugrana va haver de cuinar el triomf contra l’equip local a foc lent. De fet, va anar a remolc del seu rival durant tota la primera meitat (16-13), en què va fer moltes concessions defensives. A la segona, amb una major concentració, el panorama va canviar radicalment. El tàndem Cindric-Pálmarsson va trobar la fórmula per desballestar la resistència saudita, un equip amb molt poca rotació de banqueta i que en el tram final es va apagar totalment. El rival del Barça en la final serà el Kiel, que es va imposar al Vardar, el campió europeu, per 30-34. Els blaugrana i els zebres ja es van enfrontar en el primer amistós de pretemporada, amb triomf alemany per 33-29.

L’Al-Wehda va dominar en la posada en escena. L’equip local, amb una primera línia de gran qualitat liderada per l’egipci Zeinelabedin i un pivot amb molta mobilitat, Mahdi Alsalem, va aprofitar les facilitats defensives i es va mostrar molt efectiu en atac. L’equip de Xavi Pascual no tenia prou intensitat per aturar el balanç ofensiu de l’Al-Wehda ni per imposar el seu joc en el desplegament defensiu local, amb bones intervencions de Mohammad Alsalem sota els pals. L’equip de l’Aràbia Saudita va aconseguir una màxima renda de quatre gols (13-9). El Barça ha fitxat Cindric perquè aporti lideratge i desembussi les defenses més contundents i ahir en va començar a deixar constància. L’entrada del central croat, que va marcar tres gols consecutius, va ser providencial. També hi va haver canvi a la porteria, amb l’entrada de Gonzalo per un desencertat Möller. Tots dos van aportar un altre aire a l’equip i van ensenyar el camí de la remuntada.

Els primers minuts després de la represa van donar continuïtat a la reacció blaugrana. Cindric, Pálmarsson i Mem van oferir molts més recursos a la primera línia del Barça. L’atac de l’Al-Wehda, pràcticament sense canvis, anava perdent frescor i fluïdesa, i les pèrdues de pilotes donava ales als extrems catalans, Ariño i Tomàs, amb via lliure per sortir al contraatac. Al cap de sis minuts el Barça ja havia restablert l’equilibri i el rival ja no va tenir capacitat ni tàctica ni física per neutralitzar la velocitat de creuer blaugrana. Mahdi va veure la targeta vermella per un cop a la boca de Mem i va deixar el seu equip sense un dels seus principals arguments. De tota manera, el camí ja feixa baixada per al Barça, que va sentenciar el duel amb un contundent parcial de 8-21 a la segona meitat. La final, contra un rival molt més rodat, ja serà una altra història.

ELS VESTIDORS

En la primera meitat ens ha faltat concentració defensiva, però a la segona ho hem corregit i hem pogut córrer al contraatac
Xavi Pascual
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)