Handbol

Un clàssic europeu en la Super Globe de Dammam

Handbol. El Barça defensa el tron del mundial de clubs contra el Kiel, que arriba a la final amb més rodatge i que ja el va vèncer en el primer amistós de pretemporada

El gran clàssic de l’handbol europeu es trasllada avui al Dammam Sports Hall, a l’Aràbia Saudita (16.20 h per Barça TV). Amb el títol de la Super Globe, el mundial de clubs en joc, el Barça i el Kiel reviuran el partit amistós que tot just van jugar fa tres setmanes al Lanxess Arena de Colònia, amb triomf germànic per 33-29. “Si aquest precedent serveix perquè ells surtin com a favorits, ja em va bé”, deia, sorneguer, el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, acostumat a conviure amb aquesta etiqueta contínuament.

La realitat és que el Kiel, que ja ha iniciat la Bundesliga, arriba a la cita amb més setmanes de preparació, però l’entrenador del Barça tampoc hi posa cap pega: “Durant les darreres pretemporades hem disputat partits contra equips d’alt nivell i això passa cada cop que juguem la Super Globe. Tenen un cert avantatge pel que fa al rodatge, però no podem hipotecar el nostre futur.” Òbviament, Pascual no renuncia a res: “És una competició oficial i la volem guanyar.”

En un Barça-Kiel hi ha molts al·licients en joc. L’equip blaugrana supera els zebres tant en copes d’Europa (9 a 3) com en Super Globes (4 a 1), i avui intentarà ampliar la seva hegemonia amb la que seria la tercera corona del mundial de clubs consecutiva. També serà especial veure a la banqueta contrària Filip Jícha, que va ser jugador blaugrana durant dos cursos (2015-17). “És una persona extraordinària i li desitjo el millor. Guarda molt bon record del seu pas per Barcelona, i nosaltres d’ell. Me l’estimo molt, però és una final i intentarem guanyar”, reitera Pascual.

El Kiel arriba a la final després d’haver vençut en semifinals el campió europeu, el Vardar, amb molta més autoritat del que va reflectir el resultat (30-34). En tot cas, en aquest partit van brillar amb llum pròpia el porter danès Niklas Landin, escollit el jugador més valuós, i el central austríac Nikola Bilyk, que va anotar nou gols sense errades. “En les darreres temporades no ha estat al nivell que s’esperava, però el Kiel és un gran equip i sembla que ha tornat per quedar-se. Té nous jugadors, molt joves, és un equip molt complet. Nosaltres intentarem millorar la imatge dels partits anteriors”, sentencia el porter blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)