Tennis

El somni nord-americà

Tennis. Del Potro (2009), Murray (2012), Cilic (2014) i Wawrinka (2016) han desafiat en l’obert dels EUA el domini brutal del ‘big three’ en el Grand Slam, amb 50 dels últims 58 títols guanyats

El domini exagerat i indiscutible dels tres tenors del tennis mundial –Roger Federer, Rafa Nadal i Novak Djokovic– en els tornejos de Grand Slam en la darrera dècada ha tingut si més no una petita escletxa d’esperança per a la resta dels mortals a Flushing Meadows. Les pistes dures de Nova York que són l’escenari de l’obert dels Estats Units que va arrencar la setmana passada han estat testimoni de la majoria d’insurreccions amb els títols del llavors molt jove Juan Martín del Potro (2009) –20 anys– en una final inoblidable contra Roger Federer o del croat Marin Cilic (2014), que es va endur la final de les oportunitats contra el japonès Kei Nihiskori, un cop dur per a l’asiàtic del qual probablement mai no s’ha desacomplexat.

També va trencar la malastrugança de les decepcions en finals l’escocès Andy Murray, campió el 2012 superant ni més ni menys que Djokovic. Stanimal Wawrinka va agafar el relleu el 2016 derrotant també el serbi. Tant Murray com Wawrinka llueixen en el seu palmarès tres corones de Grand Slam i han estat els jugadors de la dècada que més han plantat cara als tres elegits. Federer lidera el rànquing de títols de Grand Slam amb 20, Nadal el persegueix de ben a prop amb 18 i Djokovic n’acumula 16 però du una major acceleració que els seus competidors i també és el més jove, amb 32 anys. Nadal en té 33 i l’incombustible Federer, considerat el millor jugador de tots els temps pel virtuosisme dels seus cops, ja ha fet els 38. La competència entre tos tres els manté motivats.

El domini del big three traslladat a les xifres ens aporta dues dades simptomàtiques. Federer, Nadal i Djokovic, han guanyat tots tres 50 dels últims 58 tornejos de Grand Slam i s’han endut els últims onze seguits exercint un domini abassegador que si s’ampliés en l’obert dels EUA ja seria de tres anys sense fuites.

Djokovic, el número 1, és el vigent campió de l’obert dels EUA. En la final de l’any passat va derrotar Del Potro, que va tornar-hi gràcies a la seva perseverança tot i un període molt complicat a causa de les lesions, que enguany també l’han deixat fora de combat a Nova York.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)