Ciclisme

Marc Soler demana perdó per haver protestat contra les ordres d’equip

Ciclisme. El Movistar ha cridat a l’ordre el ciclista català, que es va queixar ostentosament en l’etapa de diumenge quan es va haver d’aturar per ajudar Nairo Quintana

L’endemà de la tempesta, en tots els sentits, que hi va haver en l’etapa reina de la Vuelta a Andorra, el Movistar ha llegit en la jornada de descans la cartilla a Marc Soler, que es va queixar amb gestos ostentosos per l’ordre de l’equip que va rebre –esperar Nairo Quintana– quan s’encaminava cap al triomf als Cortals d’Encamp. Ho va confirmat un dels directors de l’equip, Pablo Lastras, en declaracions a Marca. “Soler ha de fer un examen de consciència. No va estar bé i tothom va veure les imatges. Als nostres corredors els demanem responsabilitat i compromís. Ell va perdre molt de temps a Calp i li vam dir quin seria el seu rol a partir de llavors; sinó ho va entendre li haurem de tornar a explicar.”

Soler també ha parlat amb els mitjans per demanar públicament perdó per la inèdita situació que es va viure en els quilòmetres finals: “Em vaig escalfar un moment però no tornarà a passar. Ja he demanat disculpes a tot l’equip.” El ciclista va mirar de justificar la seva reacció. “Mai m’havia trobat en una situació com aquesta i em van passar moltes coses pel cap. Realment me’n penedeixo perquè sé molt bé que hem vingut a guanyar la Vuelta amb Nairo o Valverde. Aquest és l’objectiu de Movistar i tot l’equip i a Andorra havíem d’aprofitar la caiguda de López i el fet que Roglic s’havia quedat tallat.”

Tot i la situació incòmoda, Lastras va confirmar que confien en el ciclista de Vilanova, que té contracte fins el 2021, per liderar l’equip el 2020 al costat d’Enric Mas.

Quintana, tranquil

Nairo, líder de la Vuelta, ha tret ferror a la situació que va viure amb Soler: “Vam fer el que havíem de fer, teníem corredors per davant i ho vam aprofitar”. El colombià afrontarà la contrarellotge de demà entre Jurançon i Pau (36,2 km) amb només sis segons d’avantatge respecte Roglic (Jumbo), gran favorit per situar-se com a nou líder de la prova. L’eslovè i López () van caure durant la pedregada que va caure en els quilòmetres finals de l’etapa de diumenge. Roglic va reaccionar bé i va anar de menys a més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)