Tennis

Els dos campions, fora de l’US Open

Tennis. En els vuitens de final Novak Djokovic es va retirar la matinada passada per una lesió i Naomi Osaka va perdre contra Belinda Bencic en dos sets

Els campions de l’obert dels Estats Units de l’any passat i primers favorits d’aquesta edició, el serbi Novak Djokovic en el quadre masculí i la japonesa Naomi Osaka en el femení, van quedar fora del torneig en els vuitens de final. El numero u mundial no defensarà el seu títol per culpa d’una lesió a l’espatlla esquerra que va fer que es retirés quan estava perdent per 4-6, 5-7 i 1-2 contra el suís Stan Wawrinka. El serbi, primer favorit, havia sigut competitiu en els dos primers sets però no va poder superar el bon joc del seu rival, que va guanyar les dues primeres mànegues. En el tercer set i amb 1h46 de joc Djokovic va deixar la pista. El defensor del títol havia tingut molèsties des del principi d’aquest Grand Slam i amb el pas dels dies van anar a més. “El dolor ha sigut constant durant setmanes. Alguns dies més alt i altres amb menys intensitat. El tractament a vegades funciona i altres no. Simplement el mateix cos et diu quan ja no pot seguir”, va explicar Novak Djokovic després del partit.

El cinquè cap de sèrie, el rus Daniil Medvedev, va patir per guanyar l’alemany Dominik Koepfer per 3-6, 6-3, 6-2, i 7-6 (2). El rus va ser escridassat pel públic a l’inici i al final del partit, que li va recordar la seva mala educació dins de la pista i el seu mal comportament amb el públic en el partit de divendres, pels quals va rebre dues multes, de 5.000 i 4.000 dòlars.

La japonesa Naomi Osaka també es va acomiadar de Nova York en els vuitens. La defensora del títol i primera favorita va perdre contra la suïssa Belinda Bencic (13) per 7-5 i 6-4 en 1h26. La japonesa va remuntar un 2-0 inicial del primer set, però la suïssa es va mostrar més sòlida i va saber guanyar els punts importants i guanyant els tres darrers jocs es va emportar el primer set. En el segon Bencic va trencar el servei d’Osaka en el cinquè joc i es va mantenir per davant. Serena Williams va arribar als quarts de final, tot i que es va torçar un turmell en el partit contra la croata Petra Martic. La nord-americana, vuitena favorita, es va imposar per 6-3 i 6-4, però en el segon set es va fer mal al turmell i va necessitar la presencia del preparador físic que li va embenar. Ara s’haurà de veure si es recupera bé per als pròxims partits. La txeca Karolina Plsikova, tercera favorita, va superar per 6-7 (1), 6-3 i 7-5 la britànica Johanna Konta.

Als quarts de dobles

El barceloní Marcel Granollers i l’argentí Horacio Ceballos es van classificar per als quarts de final de dobles. Els vuitens caps de sèrie van derrotar per 6-3, 5-7 i 7-6 (2) els desens favorits, el nord-americà Rajeev Ram i el britànic Joe Salisbuty en un partit disputat i que va durar més de dues hores.

EN ELS VUITENS

El serbi va abandonar per unes molèsties a l’espatlla en el partit contra Wawrinka

Multat per fer veure que disparava amb la raqueta

El nord-americà Mike Bryan va ser multat amb 10.000 dòlars per fer veure que disparava amb la seva raqueta durant un partit de dobles. La sanció imposada per l’obert dels Estats Units va ser per conducta antiesportiva. L’incident es va produir en el partit de la segona eliminatòria de dobles que Mike Bryan i el seu germà Bob van jugar contra l’argentí Federico Delbonis i el tinerfeny Roberto Caballés i que van guanyar per 4-6, 7-5 i 6-3. En el dotzè joc del segon set Delbonis va fer un globus que va caure prop de la línia de fons i el jutge de línia va considerar que havia entrat. Mike Bryan va demanar que l’ull de falcó revises el punt i es va demostrar que la bola havia anat fora. Quan la tecnologia li va donar la raó, Mike Bryan va simular que la seva raqueta era una arma amb la qual disparava i va apuntar al jutge de línia, i després va assenyalar amb el dit al jutge de línia i a la jutge de cadira que era la portuguesa Mariana Alves. La jutge de cadira li va xiular un warning perquè va considerar que el gest havia sigut inapropiat. El jugador va emetre un comunicat per disculpar-se i va afirmar que només havia sigut una broma i que mai més tornarà a repetir un gest com aquest. També va dir que amb les recents noticies de tirotejos indiscriminats el seu gest es podia veure com insensible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)