Ciclisme

Primoz Roglic guanya la cronometrada i es posa líder

Ciclisme. L’eslovè ha imposat la seva superioritat en la disciplina respecte els altres candidats al triomf en la general: ha doblat Miguel Ángel López i ha tret 3:06 a Nairo Quintana

Primoz Roglic (Jumbo) ha guanyat la contrarellotge individual de la Vuelta i s’ha posat líder de la classificació general amb una excel·lent actuació, que ha culminat superant Miguel Ángel López (Astana) abans de l’arribada. L’eslovè ha fet els 36,2 quilòmetres un temps de 47:05 i marcant la diferència en el primer parcial, de marcat perfil ascendent. López ha entrat a dos minuts del vencedor, que ha superat en 25 segons el neozelandès Patrick Bevin (CCC), el millor fins llavors.

La general

La classificació general ha fet el tomb que es preveia i ara Valverde és segon a 1:52, López tercer a 2:11 i Nairo Quintana cau del podi perquè és quart a 3:00 i només cinc segons respecte Tadej Pogacar (UAE), cinquè.

“Sempre miro d’anar el més ràpid possible i estic content amb el meu rendiment i les diferències que he tret” ha dit el nou mallot vermell de la Vuelta, que es mostra prudent i diu que s’ha d’esperar a arribar a Madrid i viure el dia a dia fins llavors.

Diferència inicial

Roglic ha tret 21 segons a Pogacar, el campió d’Eslovènia en la disciplina, en el primer punt de control situat al quilòmetre 11,9 a Route de la Chappelle de Rousse. El cinquè a la general després de guanyar l’etapa a Andorra, ha anat de més a menys perque havia fet el millor temps amb 18:34. Valverde ha passat en 17 segons més que la perla de l’UAE i, Roglic, li ha tret 38 segons al mallot irisat. Els colombians ja perdien més d’un minut: 1:03 Superman i 1:26 Nairo.

El segon punt de referència a Saint-Faust de Bas, en el quilòmetre 24, ha consolidat la brutal actuació de Roglic, que amb 33:07 treia 48 segons a Pogacar, 53 a Valverde i 1:32 a Miguel Ángel López, a qui tenia cada cop més a prop i, a menys de 10 quilòmetres per acabar, el tenia a la vista ja mentre Nairo Quintana cedia 2:12.

“Força bé”

Marc Soler (Movistar) ha fet el vuitè millor registre, 1:22 més que Roglic, i s’ha mostrat satisfet amb la seva actuació. “En les grans voltes acostumo a acabar anant a més” ha dit el vilanoví a l’arribada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)