Ciclisme

Festival basc a Navarra

Ciclisme. Mikel Iturria s’estrena com a professional a Urdax-Dantxarinea i l’Euskadi-Murias celebra la seva gran victòria de la temporada en una etapa tranquil·la per als favorits

Mikel Iturria, un ciclista de 27 anys nascut a Urnieta (Guipúscoa), va sumar la primera victòria com a professional en l’onzena etapa de la Vuelta a Espanya, amb final a Urdax-Dantxarinea (Navarra). La jornada va ser tot una festa per als corredors i seguidors d’Euskal Herria en unes carreteres que coneixen molt bé. Per l’Euskadi-Murias –hereu del gran Euskaltel–la victòria és la més rellevant de la temporada i justifica sobradament la invitació de l’organització. També van ser protagonistes en l’escapada del dia altres ciclistes bascos, com Jonathan Lastra, segon de l’etapa, i Gorka Izagirre i Álex Aranburu, els més agosarats en el gran port de la jornada, el coll d’Ispéguy (8,1 km, 2a), situat a uns 50 quilòmetres de l’arribada.

Iturria va ser el més viu de la nombrosa escapada del dia, que va arribar a la part final de la carrera amb més de deu minuts de respecte el pilot.

En les rampes del port d’Ispéguy es va començar a trencar el grup després d’un atac de Gorka Izagirre, al qual va donar continuïtat Álex Aranburu (Caja Rural). A partir de llavors la batalla va ser continua fins que Iturria, sense mirar enrere, va aconseguir uns segons de diferència després del coll d’Otxondo, a uns 20 quilòmetres de l’arribada, que van provocar els dubtes dels seus rivals. Amb tot, el basc va patir fins l’últim sospir ja que a dos quilòmetres els seus perseguidors el tenien a menys de 15 segons. Amb tot, va resistir i va alçar els braços com el gran heroi del dia.

El pilot, de relax

Un cop es va conformar l’escapada del dia el Jumbo-Visma del líder, Roglic, va marcar un ritme pausat que tothom va acceptar a l’espera dels propers desafiaments. El resultat va ser una diferència absimal de 18:35 minuts. Avui, camí de Bilbao, una altra jornada propícia per a les escapades..

11a etapa (180 km)
1r M. Iturria (Euskadi) 4h36:44
2n J. Lastras (Caja Rural) a 0:06
3r L. Craddock (EF Education) m.t.
4t D. Howson (Mitchelton-Scott) m.t.
5è F. Bidard (AG2R) m.t.
6è A. Ghebreigzabhier (D. Data) m.t.
General (1.426,8 km)
1r Primoz Roglic (Jumbo) 36h05:29
2n A. Valverde (Movistar) a 1:52
3r M.Á. López (Astana) a 2:11
4t Nairo Quintana (Movistar) a 3:00
5è Tadej Pogacar (UAE) a 3:05
6è Carl Hagen (Lotto) a 4:59
7è Rafal Majka (Bora) a 5:42
8è Nicolas Edet (Cofidis) a 5:49
17è Marc Soler (Movistar) a 14:13
40è David de la Cruz (Ineos) a 38:05
52è A. Pedrero (Movistar) a 52:40
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)