Atletisme

Sales vol pujar avui a l’últim tren de Doha

Atletisme. Busca avui a Andújar, en la data límit, la mínima dels 1.500 m per afegir-se a la selectiva llista catalans classificats per al mundial

La selecció espanyola que disputarà el mundial d’atletisme a Doha (27 de setembre-6 d’octubre) està pràcticament definida tot i que encara queda alguna petita escletxa en proves concretes. Així, l’atleta de Tortosa Llorenç Sales (1988, UA Montsià) intentarà completar avui , en la data límit per fer la mínima, un trident català en els 1.500 m al costat d’Esther Guerrero i Adel Mechaal, que ja tenen la plaça garantida. Sales, bronze en el campionat d’Espanya de la Nucia i amb una millor marca aquest 2019 de 3:37.61, competirà en el míting internacional d’Andújar per baixar per primer cop en la seva carrera de 3:36:00.

No només Mechaal té un lloc segur en els 1.500 m. Kevin López, campió diumenge, també anirà a Qatar. La tercera plaça a la qual aspira Sales també té un altre pretendent, Jesús Gómez, plata en el campionat d’Espanya i 3:36.40 aquest estiu. Gómez també correrà a Andújar. Si tots dos fan la mínima serà Gómez, segon a la Nucia, el que anirà a Doha. “Si les llebres no fallen i les forces tampoc, ho puc aconseguir; el que més em preocupa és el vent”, explica Sales. El favorit és el saudita Mohammed Shaween, amb una marca personal de 3:31.82.

Ara mateix són set els atletes catalans amb passaport per a Doha. El canetenc Ezzaydouny va certificar la seva classificació en l’estatal després que el 24 d’agost fes eclosió definitivament fent en el míting de París 8:14.29, 14 segons menys que la mínima exigida per la IAAF.

Els altres atletes que aniran a Doha ho faran en proves de ruta: Marta Galimany (marató) i Raquel Sánchez, Mar Juárez i Jesús Ángel García Bragado (marxa).

Els relleus

També queda pendent la possibilitat que Espanya acabi classificant –per marques i rànquing internacional– algun dels seus relleus de velocitat per a la gran cita de l’any. Està descartat, això sí, fer un equip masculí dels 4x100. En els 4x400 m no hi serà Bernat Erta per decisió pròpia i en un possible relleu femení dels 4x100 m hi tindrien cabuda Jaël Bestué i Cristina Lara, que la setmana vinent ja competiran en el The Match, competició que enfrontarà Europa i els EUA. Amb tot, l’entrenador de les dues velocistes, Ricardo Diéguez, veu difícil que el relleu curt vagi a Doha.

DATA LÍMIT

Avui és l’últim dia per fer la mínima per al mundial i la setmana vinent hi haurà la llista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)