Esports de muntanya

Mingote vol pujar tots els vuitmils en mil dies

Alpinisme. L’alpinista vallesà promocionarà amb el seu nou projecte la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

Sergi Mingote ha presentat aquest matí, al CAR de Sant Cugat del Vallès, el seu nou projecte. L’alpinista de Parets del Vallès té l’objectiu de completar els 14 vuitmils del planeta en només mil dies i sense oxigen suplementari. A més, Mingote també té la intenció de promocionar internacionalment la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030, del qual serà el primer ambaixador, a través de diverses activitats esportives i conferències. “És un orgull per mi representar un projecte de país com aquest perquè em permetrà donar a conèixer el territori on m’entreno. La candidatura ajudarà a connectar la gran ciutat amb el Pirineu a nivell d’infraestructures i farà que l’esport català faci un salt de qualitat i es consolidi com un referent mundial”, ha dit Mingote. Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, ha explicat que la nova aventura de Mingote és una oportunitat per “lligar un repte únic a nivell alpinístic amb un repte de país.” “Els dos projectes tenen multitud d’aspectes en comú, perquè comparteixen els criteris de sostenibilitat, el respecte pel medi ambient, el vessant inclusiu i el fet de posar els Pirineus al món”, ha fageit.

Mingote ja ha aconseguit aquest estiu el repte d’escalar sis vuitmils en 367 dies (Gasherbrum II, Nanga Parbat, K2, Manaslu, Broad Peak i Lhotse). Ara li quedarà l’ascensió dels vuit cims restants en 600 dies. El primer que encararà serà Dhaulagiri (8.167 m), on marxarà la setmana que ve, seguit de l’Annapurna (8.091 m, març 2020), el Kanchenjunga (8.586 m, maig 2020), el Gasherbrum 1 (8.068 m, juliol 2020), el Cho Oyu (8.201 m, setembre 2020), el Shisha Pangma (8.027 m, octubre 2020), el Makalu (8.463 m, abril 2021) i l’Everest (8.848 m, maig 2021).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)